Hoppa till huvudinnehåll

Bahrains Salwa Eid Naser tog guld med fantastisk tid - 48,14 är alla tiders tredje snabbaste notering

Salwa Eid Naser tog historiskt guld
Historiskt guld med topptid för Naser Salwa Eid Naser tog historiskt guld Bild: AFP / Lehtikuva VM i friidrott 2019,Salwa Eid Naser

På damernas 400m sågs en fantastisk duell mellan Bahamaöarnas OS-etta Shaunae Miller-Uibo och Bahrains VM-tvåa från London-tävlingarna 2017, Salwa Eid Naser. Bahrainlöparen vann guldet med alla tiders tredje snabbaste tid 48,14.

Naser inledde modigt och ledde loppet hela vägen. Miller-Uibo var helt chanslös trots sin toppnotering. Miller-Uibo löpte nämligen likaså en fenomenal tid 48,37, vilket är alla tiders sjätte snabbaste tid. Ändå räckte det endast till silver. Jamaikas Shericka Jackson tog brons med 49,47.

Under alla tider har endast världsrekorddamen Marita Koch med 47,60 och Jarmila Kratochvilova med 47,99 löpt snabbare än dagens segrare Naser.

Kulguldet till Kina

I damernas kula försvarade Kinas Lijiao Gong framgångsrikt sitt guld från London-VM 2017. Gong fick upp 19,55 och vann den jämna tävlingen före kvalets bästa dam, Jamaikas Danniell Thomas-Dodd som tog silver med 19,47, medan Tysklands ex-världsmästare Christina Schwanitz tog brons med 19,17.

Läs också