Hoppa till huvudinnehåll

Ishockeyspelaren Jaakko Turtiainen misshandlad under uppvärmning – polska ligamatchen ställdes in: "Jag är chockad"

Jaakko Turtiainen på isen utan hjälm.
Jaakko Turtiainen har spelat över 200 matcher i FM-ligan. Jaakko Turtiainen på isen utan hjälm. Bild: Tomi Jokela/ All Over Press Jaakko Turtiainen

Den före detta FM-ligaspelaren Jaakko Turtiainen, som numera spelar för polska Katowice, misshandlades före en ligamatch i går kväll. Matchen ställdes in och Turtiainen skickades till sjukhus, varifrån han enligt uppgift har kunnat återvända hem. Från förbundshåll är man chockerade över det skedda.

Matchen mellan Jastrzebie och Katowice i den polska ishockeyligan skulle spelas i går kväll, men blev inställd.

Orsaken var att Katowices finländske anfallare Jaakko Turtiainen blev misshandlad utanför ishallen när han värmde upp. Det polska ishockeyförbundet meddelar att skickades Turtiainen till sjukhus, men har redan kunnat återvända hem.

MTV uppger att polisen fått fast gärningsmännen. Turtiainen ska ha värmt upp i terrängen i närheten av ishallen då han attackerats av två män som slagit honom i huvudet och nacken. Männen rev också i finländarens t-skjorta.

– Allt möjligt har hänt under min karriär, men inte något sådant här. Detta skulle jag nog ha kunnat låta bli att se, säger Katowices finländske tränare Risto Dufva till tv-kanalen.

– Han var chockerad liksom alla andra. Det här är en otroligt skamlig situation för hela idrottsgemenskapen, fortsätter Dufva, som berättar att laget höll sig samlade en god stund även efter att man återvänt till hemmaarenan.

Hoppa över Twitterpostning

– Jag är djupt rörd och chockad över vad som hände före matchen. Det är uppenbart att denna typ av beteende inte har någon plats i idrotten. Jag hoppas att den skadade spelaren är okej och att de skyldiga inte kommer att undkomma straff, sade det polska ishockeyförbundets vice ordförande Robert Walczak enligt Polskie Radio.

"Matchen borde ha spelats"

Turtiainens Katowice ska ha vägrat att spela matchen. Domare och motståndarlag väntade vid isen i två minuter, tills man beslöt att ställa in matchen.

Enligt Katowices representanter var det enda rätta beslutet att ställa in matchen. Hemmalaget Jastrezebies ordförande Kazimierz Szynal tyckte däremot att matchen borde ha spelats.

– Jag betonar att det inte är på klubbens ansvar att skydda staden. Vi beklagar det skedda och önskar spelaren en snabb tillfriskning, sade Szynal enligt hokej.net.

– Jag tycker inte att man borde ha låtit bli att spela matchen, eftersom händelserna skedde utanför ishallen. Om allt skulle ha skett inne i hallen, så skulle det ha varit en annan sak.

28-åriga Turtiainen lämnade HPK och ishockeyligan år 2018. Först för spel i Ungern, varifrån han mitt under fjolårssäsongen bytte till den polska högstaligan. I Katowice spelar också finländarna Miika Franssila, Juuso Salmi, Nestori Lähde, Jussi Makkonen, Tuukka Rajamäki och Oula Uski.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport