Hoppa till huvudinnehåll
Ämnessidans huvudbild för Hajbo

Jennifer Erica, Tika Sevón Lindgren och Joel Edström bedömer artisterna i MGP 2019!

tre MGP domare poserar för kameran
Årets jury i Melodi Grand Prix. tre MGP domare poserar för kameran Bild: MGP/Malin Lundström/Marek Sabogal/Mika Mattson MGP,mgp2019

Årets jury består av inluensern Jennifer Erica, artisten Tika Sevón Lindgren och musikproducenten Joel Edström. Tillsammans ska de rangordna sin del av rösterna.

Melodi Grand Prix 2019 direktsänds på lördag 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Klockan 18.00 kör showen igång!

Tika Sevón Liljegren

Tika tittar in i kameran med vind i håret
Tika Sevón Liljegren Tika tittar in i kameran med vind i håret Bild: Marek Sabogal MGP,Tika Sevón Liljegren

Raseborgs egna "Whitney Houston" är vinnaren av X-Factor Finland 2018. Tika är artist och sångare. Hon har alltid varit fascinerad av sångtävlingar och har varje år följt med den svenska Melodifestivalen och Eurovision Song Contest. Att få vara jurymedlem för Melodi Grand Prix står henne varmt om hjärtat. Hon vet vad det innebär att tävla i musik.

Joel Edström

Närbild av Joel Edström
Joel Edström Närbild av Joel Edström Bild: Mika Mattson MGP

Joel Edström har verkat inom musikbranschen på olika håll, bland annat som musik- och evenemangsproducent. Efter avlagda studier inom musikindustrin, har han jobbat med olika produktioner som Ensam På Scén, Musik & Talang och Luckan Live. Han har även jobbat med på Yle X3M som musikkoordinator. Att jobba för unga musiker är en stor del av Joel.

Jennifer Erica

Jennifer i en grön cool outfit
Jennifer Erica Jennifer i en grön cool outfit Bild: Copyright 2019. All rights reserved./Käld MGP,Jennifer Käld,Jennifer Erica

Jennifer Erica, eller Jennifer Käld som hon heter, är en TikTok stjärna med nästan 5 miljoner fans runt om i världen. Som Finlands största influenser har Jennifer många järn i elden, förutom de studentskrivningar hon nyss inlett. Hon blir lika igenkänd både i Finland och utomlands. Erfarenhet av MGP har hon genom lillebror Hugo Käld, som vann hela tävlingen 2017.

Juryn har bara halva makten!

I finalen av MGP kommer vi först att få ta del av juryns röster. Därefter läggs alla tittarnas röster till. Tittarna kan ha en annan åsikt än juryn! Så kom ihåg att RÖSTA!

****
MGP - Melodi Grand Prix är en låtskrivar- och sångtävling för 8-15-åringar som ordnas för trettonde gången i Finland.
Artisterna har skrivit sina låtar själva och har i våras valts ut bland ett stort antal sökande.
Vinnaren utses genom en 50-50 kombination av jury och publikröstning. Du kan rösta på din favorit med ett enkelt sms.

MGP är ett samarbete mellan Svenska Yle, Finlands Svenska Ungdomsförbund FSU r.f. och produktionsbolaget Five Corners Production.

Instagram: @mgpfinland #mgpfinland

Facebook: MGP.Finland