Hoppa till huvudinnehåll

Pargas IF:s fotbollsherrar stiger till division två efter 13 år - "Stödet från supportrarna har varit avgörande"

Gummigranulat flyger i luften under fotbollsmatch.
Gummigranulat flyger i luften under fotbollsmatch. Bild: All Over Press konstgräs,fotboll

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Pargas IF är tillbaka i division två efter 13 långa år. PIF säkrade avancemanget då man bortaslog RaiFu med 7–1 inför 50 segerrusiga bortasupportrar.

Lagets ansvariga tränare Stefan Strömborg säger att laget gick självsäkert in i matchen.

- Det känns bra. Egentligen känns det som att avancemanget säkrades redan för några veckor sedan när vi slog flera ärkerivaler, bland annat FC Åland och Inter. På fredagen handlade det mest om att få jobbet gjort, säger han.

Supporten från läktaren har varit ovärderlig enligt Strömborg.

- Man brukar säga att supportrarna är lagets tolfte spelare, och deras stöd har varit avgörande, speciellt under de tuffaste matcherna. Så ett tack och en eloge till dem är på sin plats.

Hoppa över Twitterpostning

- Jag ser också det här avancemanget som hela föreningens avancemang, och ett kvitto och belöning till funktionärer, juniortränare och andra som jobbar ideellt. Spelarna har jobbat målmedvetet och inställningen både inom föreningen och inom laget har varit rätt. Klubbens identitet har blivit starkare hela tiden, säger han.

"En bra stomme för division två"

Spelet i division två kommer enligt Strömborg att bli tuffare och vassare med större utmaningar och kraven i serien är högre.

Hur tror du det kommer att gå för Piffen i division två?

- Det är bra bra fråga. Jag ser en bra stomme i det här laget för en division-2 serie. Vi har många spelare som jag vet att klarar av division två. Sen finns det spelare som under vintern förhoppningsvis förhöjer sig ett snäpp och klarar av division två.

Strömborg säger att det kan bli aktuellt med lite förstärkning utifrån.

- Men på vårt spelsätt och spelfilosofi blir det ingen ändring. Vi bygger på det vi har och gör det bättre.

Han hoppas att nyheten lockar ännu mer intresse och publik.

- Nästa år kommer vi att få helt nya lag till Pargas, sådana som inte varit här på många år, kanske också sådana som aldrig har varit här. Hoppas många Pargasbor blir nyfikna på avancemanget, vi kommer ändå in i en riksserie nu, säger Strömborg.

Resultat

RaiFu - Pargas IF 1 - 7 / (0-4)

Målen: 3. Yanga Baliso 0–1, 12. Jonas Lehtinen 0–2, 13. Gezim Voca 0–3, 29. Lehtinen 0–4, 68. Miko Lehtovaara 1–4, 71. Elias Untamala 1–5, 79. Arsalan Azizi 1–6, 81. Frans Grönlund 1–7.

Piffen har ännu en match kvar att spela, lördagen den 12 oktober hemma på Pajbacka mot ToVe från Björneborg. Matchen startar klockan 16.00.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland