Hoppa till huvudinnehåll

Fjärde veckomenyn – Vegval

Vegetarisk gnocchi fotograferad i stekpanna
Vegetarisk gnocchi fotograferad i stekpanna Strömsö,vegevalinta

Vi har glädjen att presentera Vegvals veckomeny nummer 4, med era bästa vegetariska vardagsrecept.

Vi börjar med en variant på den klassiska soppan Crème Ninon som normalt görs på ärter (god också den). Här kommer den i en fräsch version gjord på groddar.

Pasta i olika former har ni skickat in i mängder. Vi väljer att bjuda på Erica Rönngårds bönpasta med broccoli, tomat och parmesan. Pasta gjord på bönor är Ericas bästa tips på hur du lätt får in proteiner i din mat då du äter vegetariskt.

Sari Pylsys gnocchi, alltså "potatispasta", serveras med valfri sås beroende på årstid. Här hittar du gnocchi också i en glutenfri variant.

Veckan fortsätter med en smakrik och enkel lökpaj som närmast påminner om fransk löksoppa i pajform - läckert.

Veckan avslutas med fredagens favoritmat. Anders vegetariska tacos med bönfyllning och bärsalsa! Alla våra Vegvalsrecept hittar du här. Vi hoppas det smakar!

Tack till Samuli Laurikainen, Erica Rönngård, Sari Pylsy och Mari Tiensuu för recepten.

Strömsö

Bilder på Instagram

Vi i rutan

  • Camilla Forsén-Ström

    Camilla Forsén-Ström

    Konstexpert
  • Porträtt av Elin Skagersten-Ström, programledare för det finlandssvenska tv-magasinet Strömsö.

    Elin Skagersten-Ström

    Redaktör

    Programledare för Strömsö.

  • Jonas Sundström, Strömsön juontaja.

    Jonas Sundström

    Programvärd och redaktör

    Programvärd på Strömsö. Juontaja kahdella kielellä Strömsön lifestyle-ohjelmassa. Ta gärna kontakt på jonas.sundstrom@yle.fi.

  • Jim Björni

    Jim Björni

    Redaktör
  • Lee Esselström

    Lee Esselström

    Redaktör

    Redaktör och hantverksexpert på Strömsö.

  • Owe Salmela.

    Owe Salmela

    Florist
  • Örtexpert Alexandra De Paoli

    Alexandra De Paoli

    Örtterapeut

    Örtterapeut och journalist, uppvuxen i Stockholm men numera bosatt i norra Sverige.

  • Porträtt på Strömsös kock Anders Samuelsson med skog i bakgrunden

    Anders Samuelsson

    Kock

    Jag är Strömsös kock. I köket gillar jag hållbarhet och ekologiska världen, och satsar gärna på det skandinaviska köket i kombination med nya smaker. På fritiden gillar jag friluftsliv och skidåkning.

Nyligen publicerat - Strömsö