Hoppa till huvudinnehåll

Kopparkablar brast vid järnvägsbron i Karis - flera kunder utan internet

En grävmaskin med stark ledbelysning jobbar i mörkret i ett centrumområde, sand och grus syns och man kan se ljus från skyltfönster.
Arbetena vid järnvägsbron i Karis centrum är på målrakan. Bilden är från 8.10. Den anknyter med andra ord inte till kopparkablarna som gick av 9.10. En grävmaskin med stark ledbelysning jobbar i mörkret i ett centrumområde, sand och grus syns och man kan se ljus från skyltfönster. Bild: Yle / Pia Santonen Karis,grävmaskiner,Kustbanan,bangatan i karis

Tre stora telefonkablar har av misstag gått av i samband med arbetena vid nya järnvägsbron i Karis.

Bolaget Karis Telefon meddelade på onsdagseftermiddagen (9.10) att ett hundratal av deras kunder har blivit utan internet (ADSL) och trådtelefonförbindelser.

Det drabbade området ligger enligt Karis Telefon söder om järnvägen. Det sträcker sig från Kanaltorget och början av Ekenäsvägen ända ut till rondellen i Kila-Läppområdet.

Reparationsarbetena var på eftermiddagen i gång men de troddes inte bli klara förrän någon gång under torsdagen (10.10).

Under torsdagen kom ny information om att reparationsarbetena fortsätter också på fredag (11.10).

Skadorna på de stora telefonkablarna som blivit avgrävda vid järnvägsbrobygget i Karis har under reparationens gång visat sig vara mera omfattande än man tidigare kunde förutspå.

Artikeln uppdaterades 10.10.2019 med uppgifter om att reparationsarbetena fortsätter på fredag.

Området söder om järnvägen i Karis centrum drabbades.

Läs också