Hoppa till huvudinnehåll

Laine är inte nöjd med målsaldot – men det nya kontraktet har hjälpt stjärnanfallaren: "I fjol stressade situationen mig"

Patrik Laine i Winnipeg Jets.
Patrik Laine har startat NHL-säsongen starkt. Patrik Laine i Winnipeg Jets. Bild: All Over Press Patrik Laine

Patrik Laine – en av NHL:s bästa framspelare. Något som inte stämmer? Det tycker Laine också. Starten på säsongen har gått över förväntan, men jag vill göra mål, säger han.

NHL-säsongen är fyra matcher ung, Winnipeg Jets har kommit hem efter sin bortaturné och väntar på att få stiga in i hemmahallen.

Patrik Laine kliver ut på isen som finländsk poängetta – och som en av ligans bästa framspelare. Ett mål och fem assist är statistik som inte passar ihop med det som alla förknippar Laine med.

Senast spelade han fram till tre av Jets fullträffar, men han medger att han vill justera siffrorna.

– Jag vill göra mål, ha fler mål än assist. Men poäng är förstås poäng, säger han inför ett stort pressuppbåd i Winnipeg.

Hoppa över Twitterpostning

Laine landade i Nordamerika precis före premiären. Han missade hela Winnipegs försäsong på grund av utdragna kontraktsförhandlingar.

Nu säger han att inledningen på säsongen har gått bättre än han vågade hoppas på.

– Jag visste att jag hade en bra träningssäsong bakom mig. Jag var redo, men det fanns ändå vissa frågetecken. Jag hade inga större förväntningar inför våra första bortamatcher, men det har gått bättre än jag väntade mig.

Behöver inte tänka på kontraktsläget

21-åringen skrev på ett tvåårskontrakt. Han är nöjd med avtalet.

Framför allt anser han att det ger honom möjligheten att fokusera fullt ut på ishockeyn.

– I fjol stressade kontraktssituationen mig lite. Nu har jag ett kontrakt i bakfickan och kan koncentrera mig på att spela. Och jobbar man hårt får man också utdelning. Det har jag sett nu.

Trots att Laine gjorde trettio mål förra säsongen fick han en del kritik. Hans insatser var svajiga och han hade långa perioder utan att lyckas över huvud taget.

– Mina kedjekamrater har alltid jobbat häcken av sig, men jag har inte gjort tillräckligt. Nu ger jag allt i varje byte. Det är nyckeln.

– Förra året trodde jag att jag slet på, men nu känner jag att det kanske inte var så. Jag är ung och lär mig något nytt varje dag. Ju snabbare jag gör det, desto bättre för mig och hela laget.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport