Hoppa till huvudinnehåll

Yle Arenan fungerar inom hela EU - nu också via webbläsare

Yle Arenan via webbläsare
Yle Arenans utbud syns nu också via webbläsare inom EU Yle Arenan via webbläsare Bild: Yle/ Tuuli Laukkanen Yle Arenan

Yle Arenan blir allt enklare att använda inom EU. Nu kan finländare som reser i EU ta del av Arenans utbud också via sin dators webbläsare.

Det här förutsätter att man har ett Yle-konto och att man har verifierat sin hemort. Man kan verifiera sin hemort med bankkoder eller med ett elektroniskt identitetskort. Hittills har ungefär 150 000 finländare verifierat sin hemort.

Det är sedan tidigare möjligt att använda Yle Arenan via mobila appar inom EU. Nu fungerar arenan.yle.fi också via webbläsare på samma sätt. Yle är det första public service-bolaget i Norden som har gjort sin medietjänst tillgänglig inom hela den europeiska unionen.

För närvarande kan man se och lyssna på program som finns sparade på arenan.yle.fi. Direktsändningar blir senare tillgängliga via webbläsare.

Man kan redan i dag se Yles direktsändningar på Arenan via mobila apparater som grundar sig på operativsystemen Android eller iOS. Yles direkta radiosändningar går att lyssna på inom EU sedan några år tillbaka.

Läs också

virtuaalitodellisuus + datorer + bredbandsnät + mobiltelefoner + internet + sociala nätverk + lösenord + databrott + teknik (apparater) + kommunikationsteknik + databaser + datakommunikation + pekskärm + telefoner + sökmotorer + dataskydd + e-postadresser