Hoppa till huvudinnehåll

Domen: Teemu Tamminen stängs av i ytterligare en match – ”Osportsligt uppträdande och osakligt meddelande till domaren”

Teemu Tamminen fick ett rött kort i den fjärde handbollsfinalen våren 2019.
Det är inte första gången som Teemu Tamminen är ute i blåsväder. (arkivbild) Teemu Tamminen fick ett rött kort i den fjärde handbollsfinalen våren 2019. Bild: Handbollförbundet/Riku Laukkanen/Newspix24 handboll,Teemu Tamminen,Riihimäki Cocks

Cocks Teemu Tamminen har fått sin dom. Handbollsligans disciplinutskott har stängt av Riihimäkiklubbens lagkapten i ytterligare en match. Utöver de två han redan har suttit av.

Tamminen kunde inte hålla sina känslor i styr i hemmamatchen mot BK-46. Han var missnöjd över att ha blivit utvisad och gick till ett verbalt angrepp mot domaren Miro Korja.

Det hela slutade i att Korja gav både rött och blått kort till Tamminen.

Ett blått kort innebär att domaren skriver en rapport om händelsen, men det leder inte automatiskt till en avstängning. Domaren plockar fram det blåa kortet efter att spelaren stigit av planen.

Handbollsförbundets disciplinära chef Heidi Kullberg stängde av Tamminen i två matcher i väntan på disciplinutskottets möte. Utskottet beslutade i dag att stänga av honom i ytterligare en match.

"Gjort sig skyldig till osportsligt uppträdande"

Discinplinutskottets motivering lyder (översatt från finska):

Teemu Tamminen har gjort sig skyldig till osportsligt uppträdande mot domaren. Utskottet har i sin dom beaktat att Tamminen fortsatte bete sig osportsligt efter sitt blåa kort och efter att matchen var över. Dessutom skickade han efter matchen ett osakligt meddelande till domaren.

Finland handbollsförbund har den här säsongen en respect-kampanj. Kampanjens mål är att främja respekt. Den gäller alla parter i samband med alla matcher. Tamminens beteende var i strid med respect-kampanjens principer.

Spelar i ligan igen i november

Tamminen har redan suttit av två av sin tre matcher långa avstängning. Efter hemmamatchen mot Dicken den 30 oktober får han delta igen i Cocks ligamatcher.

Den är inte första gången som den hetlevrade Tamminen är avstängd. Också våren 2016 var han avstängd i tre matcher efter han sänkt Miro Koljonen med en armbåge i ansiktet i matchen mellan Cocks och HC West.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport