Hoppa till huvudinnehåll

Hund bets ihjäl av annan hund i Ingå

koira
Hunden på bilden har inte med fallet att göra. koira Bild: Antti Haanpää / Yle Djurplågeri,djurskyddslag,djurskydd,hund

En större hund dödade en mindre hund i Ingå på torsdagseftermiddagen (10.10).

Enligt ett inlägg i en lokal Facebookgrupp skulle det ha skett vid Merituulen koulu på Idrottsvägen i Ingå.

Kriminalkommissarie Mats Sjöholm vid Västra Nylands polisinrättning bekräftar att det kommit ett samtal till nödcentralen klockan halv tre på torsdagseftermiddagen där det rapporterats att en mindre hund bitits ihjäl av en större hund.

Ingen patrull har varit på plats. Det kan betyda att ägarna sinsemellan kommit överens om hur saken ska utredas med hjälp av direktiv från nödcentralen, menar Sjöholm. På fredagseftermiddagen hade det inte heller kommit in någon polisanmälan.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland