Hoppa till huvudinnehåll

Carolina drar fram som en orkan – Teräväinen och Haula målskyttar i historisk seger

Aldrig tidigare har Carolina Hurricanes inlett en säsong så bra som nu. Den femte raka segern kom mot New York Islanders och är nytt klubbrekord. Vår arbetsmoral är väldigt hög, säger Teuvo Teräväinen efter nattens seger.

Carolina har imponerat under inledningen av den här NHL-säsongen. På en dryg vecka har Montreal, Washington, Tampa Bay och Florida besegrats.

I natt var det New York Islanders tur att bita i det sura äpplet. Carolina vann med 5–2 och skrev klubbhistoria med fem raka segrar under säsongsstarten.

– Vår arbetsmoral är väldigt hög varje dag. Vi vill spela för oss själva och för fansen och ge allt på isen, säger Teuvo Teräväinen efter segern som gör att Carolina just nu är det bästa laget i hela NHL.

Det var Teräväinen som gjorde matchens första mål. Efter en kontring tidigt i den första perioden prickade han in 1–0 och förlängde samtidigt sin poängsvit till fem raka matcher.

Hoppa över Twitterpostning

Haula gjorde segermålet

Teräväinen var inte den enda blåvita målskytten i matchen. Erik Haula gjorde det formella segermålet 3–2 i slutet av den andra perioden då han tryckte sig igenom Islanders försvar.

– Jag slet i sarghörnet och såg en möjlighet att komma in framför mål. Jag fick en andra chans och pucken gick i mål. Det var viktigt att vi hade ledningen inför den sista perioden, säger Haula.

Haula har fått en kanonstart i sin nya klubb och gjorde nu sitt fjärde mål på fem matcher. Det gör honom till Carolinas vassaste målskytt.

– Det kanske är lite överraskande att han är den tvåvägsspelare som han är. Han jobbar hårt både i offensiven och defensiven och det älskar vi. Han får belöning och han har varit fantastisk från dag ett, säger Carolinas tränare Rod Brind´Amour.

Förutom Teräväinen och Haula blev också Brett Pesce, Dougie Hamilton och Andrej Svetjnikov målskyttar för Carolina.

Lagets förstecenter Sebastian Aho gjorde inga poäng i matchen.

Hoppa över Twitterpostning

Barkov missade straff

Inför säsongen talades det mycket om Florida Panthers och att laget efter flera tunga år nu skulle vara på väg mot något stort. Starten på säsongen har dock inte varit speciellt rolig för laget.

I natt åkte man på säsongens tredje förlust då Buffalo var starkare med 3–2 efter straffar. Buffalo var på väg mot seger redan under ordinarie tid men Mike Hoffman kvitterade till 2–2 då elva sekunder återstod att spela.

Matchen gick sedan till straffar och där såg den svenske målvakten Linus Ullmark till att laget kunde vinna. Ullmark räddade två straffar, bland annat en från Aleksander Barkov.

Resultat:

Buffalo – Florida 2–3 efter straffar
BUF: Ristolainen 0+0, -1, 25:24
BUF: Jokiharju 0+0, +1, 17:40
FLA: Barkov 0+0, +/-0, 24:36

Columbus – Anaheim 1–2
CBJ: Korpisalo 21/23
CBJ: Nutivaara 0+0, +/-0, 16:47

Carolina – NY Islanders 5–2
CAR: Aho 0+0, +2, 17:29
CAR: Haula 1+0, +1, 17:47
CAR: Teräväinen 1+0, +2, 18:17
NYI: Komarov 0+0, +/-0, 13:06

Bildkälla: Viasat

Läs också

Nyligen publicerat - Sport