Hoppa till huvudinnehåll

HIFK snäppet vassare i bottenmötet mot TPS – spräckte nollan i grevens tid: ”Handlar om självförtroende och tur”

Sebastian Dyk.
Sebastian Dyk hade ett Bobby Orr-ögonblick då han satte segermålet. Sebastian Dyk. Bild: Lehtikuva Sebastian Dyk,HIFK Hockey

Både HIFK och TPS hade förlorat fyra matcher på raken före lördagens ishockeyligaomgång. Efter två mål i tredje perioden slutade matchen på Nordenskiöldsgatan i en hemmaseger. För Vasa Sport resulterade bortamatchen mot HPK i en förlust.

Det var två rejält underpresterande lag som möttes på lördagskvällen. HIFK och TPS hade båda radat upp fyra förluster på raken – inte minst på grund av enorma problem att göra mål.

Även om Lauri Pajuniemi gav gästerna från Åbo ledningen i den första perioden var matchbilden väntat målfattig mellan lagen. Det var först i den tredje perioden som Otto Paajanen först klarade av att kvittera.

Tio minuter senare satte Sebastian Dyk segermålet i power play.

– Vi har nog haft lägen att näta. Kanske det handlar om självförtroende och lite tur, men visst belönades vi för hårt arbete i dag, säger matchhjälten Dyk för STT efteråt.

För TPS del resulterade matchen alltså i den femte förlusten i rad. Det trots att Rasmus Tirronen stod för flera parader mellan stolparna för gästerna.

– Det börjar vara smärtsamt, medger TPS-lotsen Kalle Kaskinen.

"Måste vinna duellerna"

Vasa Sport åkte likaså på en förlust på lördagskvällen. Örnarna hade rest till Tavastehus och låg under med 0–2 i den andra pausvilan mot HPK.

I den tredje perioden lyckades Roope Talaja endast reducera till 1–2.

– Vi var i passagerarsätet de två första perioderna. Man måste vinna duellerna för att få igång spelet, men det lyckades vi inte med i dag, summerar Sporttränaren Ari-Pekka Pajuluoma.

Resultat:

HIFK – TPS 2–1 (0–1, 0–0, 2–0)
HPK – Sport 2–1 (1–0, 1–0, 0–1)
Ilves – Jukurit 5–1 (2–1, 1–0, 2–0)
KalPa – Lukko 4–2 (3–1, 1–1, 0–0)
Pelicans – KooKoo 1–5 (0–2, 0–3, 1–0)
Ässät – SaiPa 0–3 (0–1, 0–1, 0–1)

Kärpät – Tappara e.str. 2–3 (0–1, 2–1, 0–0, 0–0, 0–1)

Läs också

Nyligen publicerat - Sport