Hoppa till huvudinnehåll

Myran fixade viktig poäng mot förhandsfavoriten TPS – nedflyttningskampen i damligan avgörs nästa vecka

IK Myrans lag firar ett mål.
Arkivbild. IK Myrans lag firar ett mål. Bild: Yle/Antti Koivukangas damfotboll,Damligan

Med en omgång kvar av damligan i fotboll ligger både IK Myran och ONS på 16 poäng. Då lagen möts i Uleåborg om en vecka står alltså oerhört mycket på spel. I bronsstriden fixade Åland United en viktig seger över HJK.

Nedervetillaget IK Myran har gjort det som krävts så här långt för att säkra fortsatt kontrakt i damligan. Myran låg tre poäng efter ONS inför den nedre slutserien – men har nu hämtat ikapp avståndet.

Det efter en viktig insats mot TPS på hemmaplan.

Åbolaget har varit i en klass för sig i den nedre slutserien och hade innan lördagens match radat upp fyra segrar på raken. Laget har också redan säkrat sin förstaplats i slutserien och slutar alltså sjua i ligan.

Men mot Myran lyckades TPS-damerna inte hitta rätt. Slutresultatet skrevs 0–0 – och för IK Myrans del innebar det en viktig poäng.

Då ONS samtidigt förlorade borta mot Ilves med klara 1–5 ligger både Uleåborgslaget och Myran på 16 poäng. Lagen möts i den sista ligaomgången nästa veckas lördag i Uleåborg.

I och med att ONS har bättre målskillnad måste Myran där vinna för att få fortsätta kämpa om en plats i damligan 2020.

Fördel Åland United i bronsstriden

Åland United befinner sig i sin tur fortfarande med i bronsstriden, då TiPS inte klarade av att knipa mer än en poäng borta mot JyPK på lördagen.

Matchen mellan JyPK och TiPS slutade 1–1 och då Åland United samtidigt slog HJK med 4–2 ligger ålänningarna nu två poäng före Vandalaget i tabellen.

Åland United och TiPS möts i Vanda nästa vecka.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport