Hoppa till huvudinnehåll

Cocks kämpainsats slutade i tung uddamålsförlust – hämtade upp fyramålsunderläge men missade läge att kvittera i matchens sista sekund

Efter den första halvleken såg Riihimäki Cocks avsågat ut. Men efter pausen hämtade Cocks upp underläget mot Eurofarm Rabotnik i Nordmakedonien. Insatsen räckte ändå inte hela vägen den här gången.

Med en minut kvar av matchen satte värdarna 31-30-målet. Det stod snabbt klart att Cocks inte var ute efter en snabb kvittering utan litade istället på att fixa fram ett oavgjort resultat då de bollade bort de sista sekunderna och byggde upp ett sista anfall.

Det första skottet med tio sekunder kvar flög metrar över målet. Men Cocks fick frikastet med sig och fick en chans till. Det skottet gick rakt på den nordmakedoniske keepern efter lite stress i speluppbygget.

– Jag vet inte om de bara missade att klockan inte stannade, frågade expertkommentator Olle Stenius sig.

För Cocks del hade matchen innan det varit tudelad. Den första halvleken bjöd på flera långa slarviga sekvenser vilka hjälpte Rabotnik att ta en fyramålsledning med sig i pausen.

"Näst bästa matchen i Champions League"

Men i den andra halvleken kom Riihimäkigänget igång. Cocks kvitterade matchen efter drygt tio minuter och var i högsta grad med i fajten ända fram till summern.

– Det blev match på riktigt i andra halvlek. Det är små detaljer som avgör på slutet. I allmänhet en av Cocks bättre matcher i Champions League i år – den näst bästa kan vi väl säga, analyserar Stenius.

Men slarvet i första halvlek gjorde livet surt för tupparna, konstaterar också expertkommentatorn.

– Man skapar en uppförsbacke för sig och sedan orkar man inte jobba runt deras centrar och låter dessutom deras spelare komma till skottlägen lite för lätt. Anfallsmässigt var det ändå bättre flyt i andra halvan, slår Stenius fast.

För Cocks del väntar nu en händelserik vecka med cupmatch mot HK Pötsi och Champions League-match mot Sporting Lissabon på söndag.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport