Hoppa till huvudinnehåll

Italien klart för EM – Finland fortfarande grupptvåa då Armenien tappade poäng

Italienska spelare jublar
Italien får börja ladda för EM nästa sommar. Italienska spelare jublar Bild: EPA-EFE/ETTORE FERRARI fotboll,Italiens herrlandslag i fotboll

Nu finns det bara en EM-biljett kvar att spela om i grupp J. Italien säkrade på lördagskvällen sin plats i nästa sommars slutspel då man tog sjunde raka kvalsegern.

Italien missade förra sommarens VM i Ryssland men i detta kval gick man inte på samma mina. Italien har gått från seger till seger i EM-kvalet och redan nu får man börja ladda för mästerskapet nästa sommar.

Italien säkrade sin EM-biljett då man besegrade Grekland på hemmaplan med 2–0. Jorginho satte en straff i den 63:e minuten och Federico Bernardeschi fastställde slutresultatet då tolv minuter återstod att spela.

– Jag är väldigt stolt över att vi kunde säkra EM-platsen redan nu. Vi ska inte glömma var vi var för 15 månader sedan, sade Italiens förbundskapten Roberto Mancini efter matchen.

I den andra sena matchen i gruppen gav Liechtenstein Finland en hjälpande hand. Gruppjumbon klarade 1–1 på hemmaplan mot Armenien efter att Yanik Frick kvitterat i den 72:a minuten.

Det betyder att Finland är kvar på andra plats i gruppen då tre matcher återstår att spela. Finland ligger två poäng före Armenien inför tisdagens match i Åbo.

Gruppfyran Bosnien-Hercegovina har lika många poäng som trean Armenien. Bosnien-Hercegovina möter Grekland på bortaplan på tisdag.

Resultat:

Grupp J:

Italien – Grekland 2–0

Liechtenstein – Armenien 1–1

Grupp D:

Georgien – Irland 0–0

Danmark – Schweiz 1–0

Grupp F:

Färöarna – Rumänien 0–3

Malta – Sverige 0–4

Norge – Spanien 1–1

Läs också

Nyligen publicerat - Sport