Hoppa till huvudinnehåll

Hamilton tror på utdragen titelstrid med Bottas trots stort försprång: ”Vi kommer att fajtas i några lopp”

Valtteri Bottas och Lewis Hamilton går och talar med varandra
Det är Bottas och Hamilton som gör upp om VM-titeln i säsongens sista tävlingar. Valtteri Bottas och Lewis Hamilton går och talar med varandra Bild: /All Over Press Formel 1,Valtteri Bottas,Lewis Hamilton

Valtteri Bottas är den ende som står mellan Lewis Hamilton och en ny VM-titel. Hamilton har ett klart övertag men tror inte på ett snabbt avgörande. Jag räknar inte med att vinna titeln i Mexiko, säger han.

Valtteri Bottas knep ett sista halmstrå i och med sin seger i Japan. Matematiskt är han fortfarande med i kampen om VM-titeln och är den ende som kan utmana Lewis Hamilton.

Men oddsen är inte på Bottas sida. Då fyra tävlingar återstår att köra leder Hamilton med 64 poäng. Även om Bottas skulle vinna samtliga fyra återstående tävlingar så räcker det med fyra femteplatser för att Hamilton ska bli världsmästare.

Hamilton är ändå inställd på att det blir en kamp in i det sista.

– Valtteri har kört bra hela säsongen. Han gjorde ett bra jobb här i Japan och kommer säkert att göra solida insatser i de kommande tävlingarna. Kampen fortsätter, säger han enligt nyhetsbyrån AFP.

Bottas, Vettel och Hamilton sprutar champagne på prispallen.
Det måste blir fler segrar om Bottas ska kunna utmana Hamilton. Bottas, Vettel och Hamilton sprutar champagne på prispallen. Bild: AFP / Lehtikuva Formel 1,Valtteri Bottas,Sebastian Vettel,Lewis Hamilton

Inget nytt segerjubel i Mexiko?

Hamiltons första chans att säkra sin sjätte VM-titel får han i Mexiko om två veckor. Tar Hamilton 14 poäng mer än Bottas blir han världsmästare igen.

Banan i Mexiko ligger på hög höjd och hör inte till Hamiltons favoriter även om han säkrade VM-titeln just där både 2017 och 2018.

– På det hela taget tror jag att Mexiko är det svåraste loppet för oss på grund av hur bilen är inställd. Det kommer att bli tufft och jag räknar inte med att vinna titeln i Mexiko. Vi kommer att fajtas i några lopp, säger han.

Precis som tidigare lyfter Hamilton fram Ferrari som förhandsfavoriter i Mexiko. Och han räknar också med att Red Bull och McLaren är starka.

– Jag hoppas på ett bra veckoslut men det kommer att bli svårt att besegra Ferrari då banan har så många och långa raksträckor. Jag tror inte att vi kan köra om på raksträckorna.

– McLaren börjar också komma upp i riktigt höga hastigheter på raksträckorna, samma gäller för Red Bull. Så det blir svårt, säger han.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport