Hoppa till huvudinnehåll

Winnipeg fick känna på Pittsburghs vassa offensiv – Patrik Laine tillbaka i poängprotokollet och petad från förstakedjan

Patrik Laine med pucken i en match mot Pittsburgh.
Laine spelade fram till ett mål i matchen mot Pittsburgh. Patrik Laine med pucken i en match mot Pittsburgh. Bild: Jeanine Leech/Icon Sportswire ishockey,NHL,Patrik Laine

I drygt halva matchen hängde Winnipeg Jets med i hemmamötet mot Pittsburgh Penguins. Men när Patrik Laine oturligt spelat fram till gästernas fjärde mål gjorde Pittsburgh ett ryck och vann med klara siffror.

Pittsburgh Penguins har visat upp en imponerande offensiv i några matcher den här säsongen. Både mot Columbus och Minnesota gjorde laget sju mål.

Trots att laget saknar viktiga spelare som Jevgenij Malkin, Alex Galchenyuk och Nick Bjugstad bjöd man på målfyrverkeri även mot Winnipeg och gjorde, just det sju mål. Pittsburgh vann matchen med 7–2.

– Vi börjar skapa oss en identitet och det är väldigt roligt. Den senaste veckan har det varit givande att se när alla spelare bidrar och ser till att vi kommer samman, säger Penguins tränare Mike Sullivan efter nattens seger.

Pittsburgh fick stångas mot Winnipeg i ungefär halva matchen. Tio minuter in i den andra perioden spelade Patrik Laine fram till Mark Scheifele som reducerade till 2–3.

Laine gick poänglös av isen senast mot Chicago men nu plockade han alltså en assist. Med 3+8=11 poäng ligger finländaren på tredje plats i poängligan bakom Connor McDavid och Leon Draisaitl.

Ehlers tog Laines plats i första kedjan

I slutet av den andra perioden gick Pittsburgh upp i 4–2-ledning. Laine försökte styra undan ett skott men pucken gick oturligt in framför mål där Dominik Simon tryckte in Pittsburghs fjärde mål.

I den sista perioden petades sedan Laine från förstakedjan då Nikolaj Ehlers tog hans plats. Laine placerades i andrakedjan med Andrew Copp och Kyle Connor.

Bytet gav ingen effektiv för Winnipeg som inte lyckades göra några fler mål i matchen. I stället nätade Sam Lafferty, Jake Guentzel och Zach Aston-Reese för Pittsburgh som tog sin tredje raka seger.

– Det är tungt, vi kom inte riktigt igång i den här matchen. När vi väl gjorde det studsade inte pucken vår väg. Vi spelar 82 matcher och då kommer det kvällar som den här, sade Winnipegs Josh Morrissey.

Ville Heinola som inlett säsongen bra i Winnipeg fick inte spela mot Pittsburgh. Det var andra matchen i rad som han satt på läktaren.

– Det var så jag ville ha det. Han är en ung spelare och det finns gott om tid, var tränare Paul Maurices kommentar på Heinolas situation.

Även Pittsburghbacken Juuso Riikola var petad.

Resultat:

Winnipeg – Pittsburgh 2–7
WPG: Laine 0+1, -2, 18:22

San Jose – Calgary 3–1

Los Angeles – Vegas 2–5

Läs också

Nyligen publicerat - Sport