Hoppa till huvudinnehåll

Ligajumbon TPS formsvacka fortsätter – KooKoo förorsakade sjätte raka förlusten

Simon Suoranta sitter i bytesbåset och ser fundersamt åt sidan.
Tungt för Simon Suorantas TPS just nu. Simon Suoranta sitter i bytesbåset och ser fundersamt åt sidan. Bild: All Over Press Simon Suoranta,TPS (ishockey herrar)

TPS har det riktigt jobbigt i FM-ligan just nu. Vi lyckades aldrig utmana motståndaren, sade chefstränaren Kalle Kaskinen efter att laget förlorat med 1–4 mot KooKoo, den sjätte förlusten på raken.

Formsvaga TPS kunde inte rå på formstarka KooKoo i tisdagskvällens enda ishockeyligamatch.

Läget är riktigt dyster för Åbolaget just nu. Dagens förlust var den sjätte på raken och ännu har man inte lyckats ta en enda poäng på hemmaplan denna säsong.

I dagens match kvitterade TPS Aleksi Salonen till 1–1 i den första perioden, men gästerna från Kouvola drog ifrån i nästa period. Erik Karlsson och Trevor Mingoia nätade i den andra perioden, medan Vilmos Gallo fastställde slutresultatet 1–4 i tom bur i matchens slutskeden.

– Vi lyckades inte utmana motståndaren i något skede, konstaterade TPS-lotsen Kalle Kaskinen enligt STT efteråt.

TPS ligger för tillfället sist i ishockeyligan. Man har tio insamlade poäng, lika många som Vasa Sport. KooKoo tog däremot sin femte raka seger i kväll och parkerar på fjärde plats i ligatabellen.

FM-ligan delade ut nya avstängningar

Ishockeyligans disciplinnämnd offentliggjorde nya beslut under tisdagskvällen.

Tapparas Tuukka Mäntylä stängs av i sju matcher för den huvudtackling som han stod för i matchen mot Kärpät i lördags. Mäntylä tacklade tjecken Radek Koblizek, som tvingades utgå.

Pelicansbacken Topi Jaakola stängs i sin tur av i tre matcher för att ha tacklat KooKoos Vilmos Gallo i huvudet i lördags.

Hoppa över Twitterpostning

Hoppa över Twitterpostning

Läs också

Nyligen publicerat - Sport