Hoppa till huvudinnehåll

Morgonkollen: Problem med att få ekonomin att gå ihop påverkar starkt barnfamiljer, ny form av turismverksamhet i Hangö och USA kräver ett omedelbart eldupphör i Turkiet

Lapsi kävelee nurmella
Lapsi kävelee nurmella Bild: Niko Mannonen / Yle barnfamiljer

Vi uppdaterar dig med nattens och morgonens nyheter.

Inrikes

Föräldrarnas upplevelser av hur de får ekonomin att gå ihop är starkt förknippade med deras och barnens välmående. Det visar en färsk undersökning vid Institutet för hälsa och välfärd, THL.

Nästa år ska de flesta viktiga webbplatser vara tillgängliga för så gott som alla, enligt en ny lag. Vi har testat många av de webbplatser som berörs av förändringen. Resultatet visar allmänt att det finns mycket som måste förbättras. Se hur de sajter du använder klarar sig.

Allt fler intresserar sig för fåglar, både globalt och i Finland. Hangö fågelstation blir först i Finland med att erbjuda fågelguidningar i kommersiellt syfte.

Utrikes

USA:s vicepresident Mike Pence och utrikesminister Mike Pompeo flyger på onsdagen till Turkiet i ett försök att övertala president Recep Tayyip Erdogan att avsluta invasionen i nordöstra Syrien. USA kräver ett omedelbart eldupphör och hotar med sanktioner om Turkiet inte böjer sig.

Yle träffade Huaweis grundare Ren Zhengfei i Shenzhen i Kina. De närmaste åren står tiotals miljarder på spel då den femte generationens telekomnät ska byggas ut. Den här gången har däremot inte de traditionella nätverkstillverkarna det bästa utgångsläget.

Väder

Ett nederbördsområde rör sig över landet österut under dagens lopp. I söder och väster är nederbörden regn, på annat håll förekommer även blötsnö eller snö.

I södra och mellersta Finland är det mellan 2 och 6 grader varmt, i Norra Österbotten och Kajanaland mellan 1 och 5 grader och i Lappland mellan -3 och +2 grader.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes