Hoppa till huvudinnehåll

Petri Palin lämnar Blå framtid och bildar egen fullmäktigegrupp i Raseborg

Petri Palin (Sannf).
Petri Palin är fullmäktigeledamot i Raseborg sedan år 2012. Petri Palin (Sannf). Bild: Yle/Marica Hildén Raseborg,raseborg fullmäktige 31.8.15

Raseborgspolitikern Petri Palin lämnar Blå framtid och bildar en egen obunden grupp i fullmäktige. Som orsak uppger Palin att han inte är nöjd med partiets ledning och hur sakerna sköts inom partiet.

Han har för avsikt att fortsätta jobba för regional jämställdhet i Raseborg och för att utveckla staden.

- Jag lyfter fram frågor som är viktiga för kommuninvånarna och som de kontaktar mig om. Jag vill också förbättra ledarskapskulturen i Raseborg och få en öppenhet i beredningen av ärenden och i förvaltningen, säger Petri Palin.

Han vill inte kommentera om något av de andra partierna i Raseborgsfullmäktige har försökt värva honom.

- Naturligtvis övervägde jag att flytta till någon av de existerande grupperna, men för tillfället fortsätter jag så här.

Sju år i fullmäktige

Petri Palin har varit fullmäktigeledamot i Raseborg sedan år 2012. De första fem åren representerade han Sannfinländarna. Hösten 2017 gick han med i Blå framtid.

Blå framtid bildades sommaren 2017 då dåvarande regeringspartiet Sannfinländarna splittrades. Blå framtid ingick efter det i Juha Sipiläs (C) regering, medan Sannfinländarna hamnade i opposition.

Blå framtid fick inte en enda kandidat invald i riksdagsvalet 2019.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland