Hoppa till huvudinnehåll

Pasi Nurminen lämnar Pelicans tränarstab – majoritetsägaren har tappat glöden: "Jag anser inte att jag kan hjälpa laget"

Pasi Nurminen.
Pasi Nurminen har länge hållit till bakom Pelicans spelarbänk men nu stiger han åt sidan. Pasi Nurminen. Bild: Tomi Natri/All Over Press Pasi Nurminen,Pelicans

Pelicans meddelar att majoritetsägaren och assisterande tränaren Pasi Nurminen inte längre kommer att finnas bakom bänken under lagets matcher. Orsaken är att Nurminen efter en lång karriär som tränare har tappat glöden och därför nu lägger av. Tränarstaben hålls i övrigt intakt säger klubben.

I ett pressmeddelande berättar Nurminen att beslutet att hoppa av som tränare har grott fram under början av säsongen.

– Jag anser inte att jag kan hjälpa laget i den dagliga verksamheten just nu. Jag har en lång karriär som tränare bakom mig och nu hittar jag inte längre den glöd och passion som krävs, säger Nurminen.

Nurminen har varit tränare för Pelicans i över fyra år i ett kör.

– Jag har spritt omkring mig den kunskap jag besitter så nu kan jag med ro stiga åt sidan.

Arttu Lipsanen, Ville Nieminen och Pasi Nurminen.
Ville Nieminen har jobbat med Nurminen i snart två år i Pelicans.. Arttu Lipsanen, Ville Nieminen och Pasi Nurminen. Bild: Vesa Pöppönen / AOP Ville Nieminen,Pasi Nurminen,Pelicans

Pelicans chefstränare Ville Nieminen är tacksam för det stöd som Nurminen gett honom.

– Jag har haft en bra position och möjlighet att få växa och lära mig vid sidan av Pasi. Jag vill tacka honom för all den kunskap och de lärdomar jag fått av honom, säger Nieminen.

– Jag har fortfarande professionella och kunniga människor runtomkring mig, både vad gäller tränare och spelare, så jag har fullt förtroende för en fin framtid.

Resten av Pelicans tränarstab kommer att fortsätta som normalt.

Enda skillnaden härifrån framåt är att Tommi Pärmäkoski, som har huvudansvaret över fysikträningen, i fortsättningen kommer att inta en plats bakom bänken.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport