Hoppa till huvudinnehåll

Tisdagens Pukki-party uppmärksammades runtom – Pukkis läckra chipp valdes till dagens konststycke av Uefa

Teemu Pukki och Joel Pohjanpalo.
Teemu Pukkis läckra chipp valdes till dagens konststycke av Uefa. Teemu Pukki och Joel Pohjanpalo. Bild: Tomi Hänninen Teemu Pukki,Joel Pohjanpalo

Efter fyra matcher utan mål lyckades Teemu Pukki få till ett par fullträffar igen i tisdags. Både Pukkis och Finlands prestationer i EM-kvalet hittills har bevakats och hyllats av medier runtom. Det första av Pukkis mål mot Armenien valdes nu också av Uefa till dagens konststycke.

Med sina två mål i succén mot Armenien steg Teemu Pukki till delad femma över bästa målgörare i EM-kvalet. Med två så gott som identiska chippar ville Pukki visa att han nog fortfarande har det i sig efter en liten paus.

– Nog kändes det ju bra. Jag ville visa er att det inte blir flera matcher utan mål, sade Pukki till Yle Urheilu efter matchen.

2–0 chippen blev dessutom hyllad av Uefa då den valdes till dagens konststycke.

– Vi bad att alla som är förvånade över utmärkelsen träder fram men ingen var förvånad, skriver landslaget skämtsamt på sitt twitterkonto.

Hoppa över Twitterpostning

I landslagströjan har Pukki nu gjort 22 mål. Med det saldot är han delad tredje i statistiken över alla tiders finländska målskyttar tillsammans med Jonatan Johansson. Jari Litmanen har flest med 32 och Mikael Forssell är tvåa med 29.

Hoppa över Twitterpostning

Att Pukki än en gång lyckades få till ett par fullträffar i EM-kvalet uppmärksammades i nyheterna runtom, precis som det faktum att Finland nu har världens chans att knipa sin första EM-biljett någonsin.

"Pukki är på väg att göra Finland till ett EM-lag" skrev svenska nyhetsbyrån TT på tisdagen, medan Expressen kallade honom för stor hjälte i matchen som gav Finland "drömläge".

Aftonbladet kompade med att kalla Finlands framgång en historisk succé och Teemu Pukki för matchvinnare. I Norge lyfte NTB upp det faktum att Pukki med sin sju fullträffar i kvalet ligger jämsides med Cristiano Ronaldo.

Också BBC, samt NBC:s journalist Joe Prince-Wright, lyfte upp den finländska målstjärnan.

Hoppa över Twitterpostning

Läs också

Nyligen publicerat - Sport