Hoppa till huvudinnehåll

Carolina är på jakt efter en anfallare – Jesse Puljujärvi pekas ut som ett hett alternativ

Jesse Puljujärvi i Kärpät
Jesse Puljujärvi kan återvända till NHL innan den första december. Jesse Puljujärvi i Kärpät Bild: Emil Hansson / AOP ishockey,Jesse Puljujärvi,Oulun Kärpät

Carolina Hurricanes behöver en anfallare till och enligt TSN-journalisten Pierre LeBrun kan Jesse Puljujärvi vara den man söker. Carolina ska ha kontaktat Edmonton Oilers för att diskutera en eventuell spelaraffär.

Carolina Hurricanes har inlett den här säsongen suveränt men det finns fortfarande ett hål att fylla i truppen. Enligt den ansedde journalisten Pierre LeBrun är man på jakt efter en anfallare till sina tre toppkedjor och ett namn som finns på listan är Jesse Puljujärvis.

– Jag har förstått att Hurricanes har satt igång en process där man undersöker vad det skulle kosta och om han passar in. Klubben känner att man i något skede måste få in en anfallare, säger LeBrun i TSN:s program Insider Trading.

Edmonton Oilers äger fortfarande Puljujärvis rättigheter och kommer man inte överens med någon annan NHL-klubb innan den första december spelar 21-åringen i Kärpät under resten av säsongen.

Puljujärvi har inlett säsongen starkt och snittar just nu en poäng per match. Han har stått för sex mål och sex assist på tolv ligamatcher och är Kärpäts bästa poängplockare.

Ho-Sang finns också på Carolinas radar

En annan spelare som enligt LeBrun också finns med på Carolinas lista är Josh Ho-Sang. Ho-Sang tillhör New York Islanders och har precis som Puljujärvi haft svårt att slå igenom i NHL.

Ho-Sang har spenderat majoriteten av sina säsonger i farmarligan. Förra säsongen gjorde han tio matcher för Islanders.

– Det är en spelare som behöver ett miljöombytet. Det finns också några andra lag som förhandlar med Islanders, säger LeBrun.

Carolina har redan Sebastian Aho, Teuvo Teräväinen och Erik Haula i NHL-truppen. Laget har vunnit sex av åtta matcher den här säsongen och ligger tvåa i den östra konferensen.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport