Hoppa till huvudinnehåll

Hårda strider i Mexiko då säkerhetsstyrkor skulle gripa en av kartelledaren Joaquín "El Chapo" Guzmáns söner

Sönderskjuten bil efter strider i Sinaloa, Mexiko 18.10.2019
Sönderskjuten bil efter striderna i Culiacán 18.10.2019 Sönderskjuten bil efter strider i Sinaloa, Mexiko 18.10.2019 Bild: EPA-EFE/IVAN MEDINA Mexiko,Sinaloa,Joaquín Guzmán Loera,El Chapo,Ovidio Guzman

Häftiga strider har utkämpats mellan säkerhetsstyrkor och drogkartellen Sinaloa i Mexiko.

Flera människor dödades och skadades när säkerhetsstyrkor försökte gripa en av den ökända kartelledaren Joaquín "El Chapo" Guzmáns söner. De våldsamma striderna utspelade sig mitt på öppen gata i staden Culiacán. Våldsamheterna uppges ha pågått i flera timmar.

Kartellens medlemmar omringade och övermannade säkerhetsstyrkorna när de försökte ta sig in i ett hus där Ovidio Guzmán - ”El Ratón” - befann sig.

Senare hade polisen ändå släppt Guzmán.

I den kaotiska situation som uppstod uppges ett okänt antal fångar ha tagit sig ut ur stadens fängelse.

Sönderskjuten och bränd bil efter strider i Culiacán, Sinaloa i Mexiko 18.10.2019
Sönderskjuten och bränd bil efter striderna i Culiacán 18.10.2019 Sönderskjuten och bränd bil efter strider i Culiacán, Sinaloa i Mexiko 18.10.2019 Bild: EPA-EFE/Juan Carlos Cruz Mexiko,Sinaloa,Joaquín Guzmán Loera,El Chapo,Ovidio Guzman

Fadern till Ovidio Guzmán - den ökända mexikanska narkotikakungen Joaquín "El Chapo" Guzmán Loera - har dömts till livstids fängelse i en domstol i New York. Den nu 62-åriga Guzmán ledde den så kallade Sinaloakartellen i Mexico som låter tillverka narkotika i stora mängder och smugglar drogerna till USA.

Ovidio Guzmán tros ha tagit över ledningen av Sinaloa när hans pappa greps för några år sedan.

Förskräckta människor flydde undan striderna i Culiacan, Mexiko 18.10.2019
Förskräckta människor flyr undan striderna i Culiacan, Mexiko 18.10.2019 Förskräckta människor flydde undan striderna i Culiacan, Mexiko 18.10.2019 Bild: EPA-EFE/LUIS GERARDO MAGANA Mexiko,Sinaloa,Joaquín Guzmán Loera,El Chapo,Ovidio Guzman