Hoppa till huvudinnehåll

Inter ryktas ha fått upp ögonen för Teemu Pukki – brittisk media skjuter ner de vilda uppgifterna: ”Inte logiskt”

Teemu Pukki i farten för Norwich.
Teemu Pukki väcker intresse. Teemu Pukki i farten för Norwich. Bild: imago images/PRiME Media Images/ All Over Press Teemu Pukki

Enligt Calcio Mercato ska Teemu Pukki vara aktuell för Serie A-klubben Inter Milano. Det är ändå ett rykte som inte verkar få vind i seglen i England. Det känns osannolikt, skriver bland andra Read Norwich.

Sex mål och två assist så här långt i Premier League. Sju mål på åtta matcher i EM-kvalet.

Det är väl ingen överraskning att Teemu Pukkis namn nu börjat cirkulera i silly season-sammanhang på allvar.

Enligt den italienska sajten Calcio Mercato har storklubben Inter nu fått upp ögonen för den finländske målsprutan. Enligt sajten skulle tränaren Antonio Conte behöva en reserv till Romelu Lukaku – och Pukki skulle vara en optimal spelare för rollen.

Antonio Conte har skrikit klart på Chelseas sidlinje.
Antonio Conte. Antonio Conte har skrikit klart på Chelseas sidlinje. Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press Antonio Conte

Sajten poängterar att Pukki redan är 29 år gammal och att en transfer till en klubb som Inter kunde vara hans sista chans att spela Champions League. Men hur sannolikt är det att transfern faktiskt blir av?

Inte alls, åtminstone om man frågar sajten Read Norwich.

– Med tanke på att han inte presterat på topp innan han kom till Norwich känns det här osannolikt. Dessutom har Pukki sagt att han älskar livet i Norfolk och klubben vill knappast sälja honom, skriver skribenten Charlie Roberts.

Dessutom finns det frågetecken om Inter faktiskt är ute efter en spelare som Pukki.

– Vi tror att klubben istället försöker värva någon ung spelare, något som skulle passa in i deras nya linje, skriver Roberts.

"Kommer inte att sälja honom billigt"

Sportswitness-skribenten Tom Coast är inne på samma linje.

– Med sina två mål mot Armenien visade Pukki att han kan göra det han gör var som helst. Men ur vårt perspektiv känns det här långsökt, skriver Coast.

– Enligt ryktena skulle Inter se Pukki som en ”förmånlig” värvning, något som jag inte tror att Norwich håller med om. De kommer inte att sälja honom billigt bara för att det är ett topplag som frågar, fortsätter han.

För Pukkis och Norwich del fortsätter säsongen på lördag med en match mot Bournemouth. The Athletic-skribenten Mark McGettigan påpekar (bakom betalmur) att man ska räkna med att Pukki kan hitta målformen också i klubblaget då.

– Pukki visade med sina två mål i landslaget att han fortfarande har touchen. Mot Bournemouth som inte har hållit nollan en endaste gång den här säsongen kommer Pukki att få lägen att näta, skriver han.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport