Hoppa till huvudinnehåll

Privatpersoner vill bygga padeltennisbanor i centrum av Hangö

Två kvinnor spelar padel i S:t Karins
Bild från bana i S:t Karins. Personerna på bilden har inget med planerna i Hangö att göra. Två kvinnor spelar padel i S:t Karins Bild: Yle/Fredrik Häggman Padeltennis,s:t karins,Racketsport

Två privatpersoner har ansökt om att få bygga två padeltennisbanor i strandparken i Östra hamnen i Hangö. Tekniska nämnden förhåller sig positiv till idén men ber initiativtagarna leta efter en annan plats i parken.

Padeltennis är en racketsport som vunnit terräng på flera håll i Europa under den senaste tiden. Den har sina rötter i Mexiko.

Fredrik Dow och Mikael Simelius har ansökt om att få bygga de två 200 kvadratmeter stora banorna på gräsplanen intill HSF Marine och Roxx i Östra hamnen.

En bild ovanifrån med två rutor inritat där man önskar bygga padeltennisbanor på en gräsplan.
Den uttänkta platsen skulle vara i vägen för torg- och evenemangsverksamheten. En bild ovanifrån med två rutor inritat där man önskar bygga padeltennisbanor på en gräsplan. Bild: Fredrik Dow och Mikael Simelius padeltennis,Östra hamnen, Hangö,Hangö,illustration,kartor

Området är ändå märkt för parkering i detaljplanen och padeltennisbanorna skulle vara i vägen för torg- och evenemangsverksamhet, konstaterar nämnden.

En annan plats i strandparken kunde ändå vara möjlig.

Padeltennis är en kombination av tennis och squash och spelas med fyra spelare. Den räknas vara en gren med låg tröskel och ingen tidigare erfarenhet krävs för att kunna spela.

En padelbana på en gräsmatta.
Så här ser herrarnas vision ut. En padelbana på en gräsmatta. Bild: Fredrik Dow och Mikael Simelius Hangö,illustration,padeltennis,padel

Banorna bör enligt ansökningen vara i närheten av till exempel restauranger och kaféer som kan hyra ut racketarna.

Därför riktade man sig i första hand in på en plats belägen i närheten av HSF Marine, Hotel Regatta och Roxx.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland