Hoppa till huvudinnehåll

Brandvarnaren upptäckte inte brand på taket - två personer räddade sig ur brinnande hus

Brandkårsbil.
Arkivbild. Tio enheter från räddningsverket deltog i släckningsarbetet. Brandkårsbil. Bild: Yle/Kati Enkvist brandbilar,räddningsövning

På lördagsmorgonen förstördes ett egnahemshus i Reso i en brand.

De två personerna i huset lyckades själva ta sig ut ur det brinnande huset, men de fördes till sjukhus eftersom de hade andats in rök.

Huset, ett egnahemshus i tegel byggt på 1980-talet, totalförstördes. Det fanns också risk för att branden skulle sprida sig till grannhusen, men brandkåren lyckas hindra branden från att sprida sig.

Enligt de preliminära undersökningarna hade branden börjat i takkonstruktionerna. Orsaken är okänd, men enligt jourhavande brandmästare Marko Rostedt misstänker polisen inget brott.

- Branden har troligen pyrt en längre stund på taket, och därför har invånarna upptäckt den så sent. Det finns inga brandvarnare som upptäcker en brand på mellantaket, mellan bostadsrummet och taket, säger Rostedt.

Källa: STT

  • Det som förenar oss alla är trötthet

    Vi är lurade in i evig trötthet.

    Jeanette Öhman läser Ottessa Moshfeghs roman Ett år av vila och avkoppling och inser att medelklassen är för trött för att fatta att den är grundlurad av prestationssamhället och konsumtionskulturen.

  • När Mannerheim skulle mördas - ny serie i Finlandssvenska krimpodden

    År 1920 reste tre män från Sovjet för att mörda Mannerheim.

    Efter finska inbördeskriget flydde en del röda officerare till Sovjet. År 1920 återvände tre av dem till Finland för att mörda Mannerheim. Den vite generalen skulle få sona inbördeskrigets orättvisor med sitt liv. I bästa fall skulle det politiska mordet också skapa kaos och göra Finland till en socialistisk stat. Aleksander Weckman, Aleksanteri Suokas och Karl Salo drömde om revansch och revolution. De hade bestämt att attentatet skulle ske under de vitas festparad i Tammerfors den 4 april år 1920.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland