Hoppa till huvudinnehåll

Kärpäts ungtuppar i glödande form – Puljujärvi gjorde mål igen, Annunen nära ligarekord

Kärpät jublar efter mål.
Efter två raka förluster vann Kärpät på lördagen. Kärpät jublar efter mål. Bild: All Over Press Jesse Puljujärvi,Oulun Kärpät

Ett ligarekord levde farligt, ett annat ligger riktigt pyrt till. HIFK:s Sebastian Dyk höll på att sätta alla tiders snabbaste mål, Kärpäts Justus Annunen är nära att skriva målvaktshistoria.

Kärpät har i stora stycken fått fason på defensiven i hockeyligan. Eller vad sägs om fem nollor på de sju senaste matcherna?

Framför allt verkar det som att det är Justus Annunen som ska stå mellan stolparna. Annunen snittar under ett insläppt mål per match – och nu är 19-åringen oerhört nära att skriva om historieböckerna.

Annunen höll nollan för fjärde matchen i rad när han räddade samtliga 25 skott som KooKoo avlossade på lördagen.

Skip Instagram post

Det betyder att Annunen är uppe i 256 minuter och 28 sekunder utan ett insläppt mål. Ligarekordet för längsta tiden utan ett baklängesmål är exakt tre minuter längre än Annunens notering. För tillfället har Kimmo Lecklin rekordet, men nu lever det farligt.

"Fick se andra sidan av myntet"

Och om en ungtupp gör jobbet längst bak, ser en annan till att Kärpät gör mål just nu. Jesse Puljujärvi har hittat nätmaskorna i sina fem senaste matcher.

I dag var KooKoo bättre, men nu fick vi se den andra sidan av myntet

På lördagen sänkte han KooKoo med matchens enda mål. Målet kom mitt i matchen. Puljujärvi skickade in ett handledsskott bakom Henrik Haukeland.

Efter två raka förluster på straffar eller förlängning (mot Tappara och HIFK) vann Kärpät igen.

– Vi har spelat bra men åkt på tunga resultat. I dag var KooKoo bättre, men nu fick vi se den andra sidan av myntet, säger Kärpäts tränare Mikko Manner enligt STT.

– Vi klarade av att utmana ett europeiskt topplag, men deras förstakedja har spetsegenskaper, säger KooKoo-tränaren Jussi Ahokas.

Dyk nära historiskt mål

Och på tal om rekord.

HIFK:s Sebastian Dyk var riktigt nära att sätta alla tiders snabbaste ligamål. Publiken i Björneborg hade knappt hunnit bänka sig förrän det small till.

HIFK gick omedelbart till attack mot Ässät och Dyks avslut gick i mål. Då hade det gått sex sekunder av den första perioden.

Sebastian Dyk, HIFK
Sebastian Dyk. Sebastian Dyk, HIFK Bild: AOP / Jaakko Stenroos HIFK Hockey,Sebastian Dyk

Dyk nuddade vid rekordet. Historiens snabbaste ligamål är gjort efter fem sekunder.

Svensken blev tvåmålsskytt när HIFK tog tredje raka segern. Han satte också 3–1-målet med fem sekunder till slutsummern i tom kasse.

FM-ligan i ishockey:

HPK–Jukurit 4–3 (0–0, 2–1, 2–2)
JYP–KalPa 5–0 (2–0, 1–0, 2–0)
KooKoo–Kärpät 0–1 (0–0, 0–1, 0–0)
SaiPa–Tappara 1–4 (1–1, 0–2, 0–1)
Ilves–Lukko 2–3 e. str. (0–0, 2–1, 0–1, 0–0, 0–1)
TPS–Pelicans 0–1 (0–0, 0–1, 0–0)
Ässät–HIFK 1–3 (0–2, 1–0, 0–1)

Läs också

Nyligen publicerat - Sport