Hoppa till huvudinnehåll

Zlatan öppnar för comeback till Europa – medger att han inspireras av Maradona: ”Jag skulle vilja testa på Napoli”

Zlatan Ibrahimovic applåderar.
Zlatan Ibrahimovic tackar snart för sig i USA. Zlatan Ibrahimovic applåderar. Bild: AOP Zlatan Ibrahimović

Sejouren i Los Angeles närmar sig sitt slut men Zlatan Ibrahimovic har inte satt sin sista potatis på den internationella fotbollsscenen. I en intervju för italienska La Gazzetta dello Sport avslöjar svensken att han är sugen på en comeback till Serie A.

Zlatans kontrakt med Los Angeles Galaxy går ut efter slutspelet i MLS. Nu öppnar han för en återkomst till Europa och Serie A.

Efter att ha sett dokumentären om Diego Maradona blev han fascinerad av Napoli.

– Jag skulle vilja testa på Napoli. Det skulle vara en upplevelse. Att reprisera det som Diego gjorde. Med mig i laget skulle San Paolo-stadion alltid vara utsåld och tränaren Carlo Ancelotti gillar jag. Men det slutliga beslutet kommer att bero på flera olika aspekter, säger han till den klassiska italienska sporttidningen.

Zlatan medger i intervjun att han har upplevt oförglömliga stunder i Italien. Han har vunnit Serie A med såväl Juventus, Inter som AC Milan.

Men han har hunnit fylla 38 år.

Frågan är om någon toppklubb är redo att chansa på honom. För endast en toppklubb duger.

– Jag vill gå till ett lag som kan vinna serien. Jag kan fortfarande göra en skillnad. Jag vill inte vara ett djur på zoo som folk går och titta på. Jag kan fortfarande göra 20 mål per säsong, säger han.