Hoppa till huvudinnehåll

Mästartränaren Jalonen stannar i Schweiz – klubben värvar också back med tio års erfarenhet från NHL

Kari Jalonen.
Kari Jalonen har vunnit två ligaguld med SC Bern. Kari Jalonen. Bild: imago/Geisser/ All Over Press Kari Jalonen,ishockey,SC Bern

Kari Jalonen stannar kvar som tränare för SC Bern. Klubben och Jalonen har kommit överens om ett nytt kontrakt som sträcker sig till våren 2021. Samtidigt har man också värvat NHL-backen Andrew McDonald.

I början av den här månaden rapporterade ryska medier om att Kari Jalonen skulle vara aktuell för ett tränarjobb i KHL. Lokomotiv Jaroslavl pekades då ut som en blivande klubb för den 59-årige finländaren.

Den flytten blir dock inte av. I stället stannar Jalonen kvar i SC Bern som han tränat sedan hösten 2016. Klubben gick i dag ut med att man förlängt Jalonens kontrakt till våren 2021.

– Redan innan säsongen började var avsikten att fortsätta vårt samarbete. Sedan handlade det om att komma överens om detaljer, skriver klubben på sin webbplats.

SC Bern har nått stora framgångar med Jalonen som chefstränare. Både 2016–17 och 2018–19 vann man ligaguldet i Schweiz.

Samtidigt som Jalonens nya kontrakt är klart har klubben också förstärkt truppen på backsidan. Andrew McDonald som gjort över 600 matcher i NHL för New York Islanders och Philadelphia Flyers har skrivit på för en säsong.

McDonald har gjort tio säsonger i NHL och under hösten provspelade han för Calgary Flames men fick inget kontrakt med klubben.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport