Hoppa till huvudinnehåll

NHL-insiderns uppgifter om Barkovs skada: Granskas dag för dag

Aleksander Barkov skrinnar framåt med klubban i vädret.
Aleksander Barkov skadade sig i lördags. Aleksander Barkov skrinnar framåt med klubban i vädret. Bild: /All Over Press Aleksander Barkov, Jr.

Det verkar som att Floridas stjärncenter Aleksander Barkov inte lider av någon allvarlig skada. Enligt TSN-journalisten Bob McKenzie tar klubben och Barkov en dag i sänder.

Aleksander Barkov avbröt lördagens match mot Nashville tidigt i den första perioden. Lagkaptenen gjorde bara två byten och klockades för två minuter på isen innan han försvann in i omklädningsrummet.

Finländaren åkte inte på någon smäll i det andra bytet men såg plågad ut på isen och klarade inte av att spela vidare. Efter matchen meddelade klubben att Barkov lider av en överkroppsskada men gick inte närmare in på hans tillstånd.

Sedan dess har det varit osäkert när Barkov ska kunna spela igen men nu kommer TSN-journalisten Bob McKenzie med nya uppgifter.

– Det första beskedet från Florida är en överkroppsskada och man följer med läget dag för dag, skriver McKenzie på Twitter.

Aleksander Barkov skadade sig och avbröt en träningsmatch mot Tampa Bay i september, men gjorde en snabb comeback och har spelat i samtliga matcher i grundserien.

Efter åtta omgångar har Barkov ännu inte öppnat målkontot men plockat sex passningspoäng.

Florida Panthers spelar nästa match under natten till onsdag då man möter Pittsburgh Penguins på hemmaplan.