Hoppa till huvudinnehåll

Polisen: 16-åringen i Harjavalta misstänks nu för mordförsök och grov stöld

En polisbil står parkerad längs en cykelväg nära en mindre bro.
Polisen hittade tonåringen på fredagsförmiddagen. En polisbil står parkerad längs en cykelväg nära en mindre bro. Bild: Jenni Joensuu / Yle Polis,Harjavalta

Sextonåringen som natten till fredag den 18 oktober attackerade en 52-årig kvinna i en privat bostad var tidigare misstänkt för dråpförsök. Nu är hon misstänkt för mordförsök och grov stöld.

Det var under natten till fredag som en tonåring attackerade en 52-årig kvinna med ett eggvapen och sedan flydde i Harjavalta i Satakunta.

Offret skadades allvarligt.

Tonåringen hittades på fredagsmorgonen och polisen har under helgen kunnat förhöra alla inblandade, samt genomföra tekniska utredningar på platsen och i närområdet.

Tonåringen agerade systematiskt

Den preliminära undersökningen visar att tonåringen agerat systematiskt och att offret även blivit utsatt för stöld i bostaden.

På grund av handlingens systematiska karaktär och mängden våld mot offret har brottsrubriceringen i den preliminära utredningen ändrats till mordförsök och grov stöld.

Två poliser står med ryggen vänd mot en kamera, en polishund går framför poliserna.
Polisen letade efter kvinnan med hjälp av polishundar och drönare. Två poliser står med ryggen vänd mot en kamera, en polishund går framför poliserna. Bild: Jenni Joensuu / Yle Polis,Harjavalta

Offret är ännu på sjukhus men inte i livsfara

Offret har fått behandling för sina skador och enligt polisen är personen fortfarande på sjukhus men hon är inte i livsfara. Skadorna var tidigare livshotande.

När det gäller den misstänkta kan polisen inte på grund av sekretessbestämmelser lämna ytterligare information.

Det finns för närvarande ingen anledning att tro att andra än den misstänkta varit inblandad i fallet.