Hoppa till huvudinnehåll

Säkkinen petas inför kvalstarten – Cocks-trion och lagkaptenen med i truppen mot Israel

Sebastian Säkkinen ska just passa bollen.
Sebastian Säkkinen finns inte med i truppen mot Israel. Sebastian Säkkinen ska just passa bollen. Bild: Patric Westerlund / Yle handboll,handbollsspelare,Karis,Raseborg,Västnyland,BK-46,sebastian säkkinen

Förbundskaptenen Ola Lindgren har nominerat femton spelare till VM-kvalpremiären mot Israel. Sebastian Säkkinen som glänste i genrepet finns inte med i truppen medan bland annat Nico Rönnberg och Teemu Tamminen nu är tillgängliga.

Finlands herrlandslag i handboll inleder VM-kvalet på onsdag då man möter Israel på bortaplan i Tel Aviv. Efter helgens två förluster mot Japan har förbundskaptenen Ola Lindgren nominerat sin första kvaltrupp, och det blir en del förändringar.

BK-spelaren Sebastian Säkkinen, som var Finlands bästa målskytt i lördags och nätade fem gånger på söndagen, petas ur truppen. Borta är också bland annat Dicken-spelarna Benny Broman, Gusten Montonen och Mikael Mäkelä.

I fallet Mäkelä är det studier som gör att han inte kan resa med laget till Israel. Totalt är det åtta spelare från Japanmatcherna som inte är med då kvalet kör igång.

In i truppen kommer fyra spelare. Det handlar om Cocks-trion Nico Rönnberg, Teemu Tamminen, Roni Syrjälä samt lagkaptenen Miro Koljonen.

Cocks-spelarna var inte uttagna till träningskamperna då man samtidigt spelade match i Champions League. Norgeproffset Koljonen spelade också seriematch samtidigt som landslaget mötte Japan.

Efter onsdagens match mot Israel väntar hemmamöte med Cypern på söndag.

Finlands trupp:

Patrik Roslander
Joonas Klama

Fredrik Forss
Max Granlund
Robin Granlund
Johan Gripenberg
Benjamin Helander
Anthony Hellakoski
Miro Koljonen
Ian Martin
Nico Rönnberg
Richard Sundberg
Robin Sjöman
Roni Syrjälä
Teemu Tamminen

Läs också

Nyligen publicerat - Sport