Hoppa till huvudinnehåll

Föreningar och staden Raseborg kan tillsammans göra Ekenäs och hela Raseborg attraktivt

En man och en kvinna kommer gående nerför den så kallade skvären nära Ekenäs gågata. Höst, gula löv.
Mats Enberg och Viveca Blomberg är överens om att Raseborg har mycket att erbjuda. Det gäller bara att bejaka det unika i de olika stadsdelarna och byarna. En man och en kvinna kommer gående nerför den så kallade skvären nära Ekenäs gågata. Höst, gula löv. Bild: Yle / Christoffer Westerlund Ekenäs,föreningar,samhällsansvar,tredje sektorn,stadsplanering,planering,debatt,Raseborg,utveckling,viveca blomberg

Ekenässällskapet vill tillsammans med andra föreningar göra Raseborg och speciellt stadsdelen Ekenäs levande och attraktiv.

Det behövs samarbete med staden, insyn i den kommunala planeringen, lämpliga hjälpinsatser och till exempel en medborgarpanel. Det tycker Ekenässällskapets ordförande Mats Enberg och Viveca Blomberg, aktiv i föreningen Gamla stan i Ekenäs. De vill få upp allmänhetens ögon för hur unik staden Raseborg är med sina olika stadsdelar och byar som alla har sin egen prägel.

Diskussionen tar avstamp i ett allmänt invånarmöte och det faktum att det gamla stadshuset fick ett slutbud på 770 000 euro på en nyss avslutad nätauktion.