Hoppa till huvudinnehåll

Ferrari tror inte att Vettels och Leclercs rivalitet kommer spinna utom kontroll – "positiva, konstruktiva, ärliga och transparenta" diskussioner har förts med förarna

Charles Leclerc och Sebastian Vettel.
Ferrariförarna har inte alltid varit helt tillfreds med den andras agerande. Charles Leclerc och Sebastian Vettel. Bild: imago sport/All Over Press Charles Leclerc,Sebastian Vettel

Rivaliteten mellan de två Ferrariförarna har minst sagt varit påtaglig i år. Inte minst i Sotji där Sebastian Vettel inte ville följa planen som stallet hade. Fyra tävlingar återstår av säsongen och Vettel är hack i häl på den yngre stallkamraten Charles Leclerc i kampen om tredje platsen. Stallchefen Mattia Binotto är ändå inte orolig över rivaliteten eller dispyterna och säger att de hanterar situationen.

Efter Rysslands GP var ett av de hetaste samtalsämnena friktionen mellan Ferrariförarna och diskussionerna som fördes över stallradion.

Stallet har diskuterat situationen och dispyterna mellan förarna, och de diskussionerna har varit "positiva, konstruktiva, ärliga och transparenta", säger Binotto enligt f1.com.

Risken för fortsatta hetsiga diskussioner medger han ändå att finns.

– Det som hände i Sotji vari inget riktigt dåligt, men givetvis något som måste tas itu med och situationen bör förbättras. Det var en lärdom och en möjlighet att göra bättre i fortsättningen. Men om jag är säker att det inte händer igen? Inte alls, berättar han.

Charles Leclerc, Mattia Binotto och Sebastian Vettel.
Mattia Binotto anser att stallet är i en lyxig situation. Charles Leclerc, Mattia Binotto och Sebastian Vettel. Bild: /All Over Press Mattia Binotto,Charles Leclerc,Sebastian Vettel

Binotto tror ändå inte att situationen kommer spinna utom kontroll trots att båda förarna vill vinna och har visat det.

– Nej, jag tror inte att det finns en risk för oss att tappa kontrollen. Det finns en skillnad mellan att inte hantera förarna och åtminstone ha för avsikt att hantera dem.

– Vår avsikt är att hantera situationen med stallet som första prioritet, men också förstås med fördel för förarna, säger Binotto.

I helgen körs nästa GP-tävling i Mexiko. Med fyra tävlingar kvar ligger Charles Leclerc på en tredje plats efter Mercedesförarna. Sebastian Vettel och Max Verstappen är ändå hack i häl med bara nio poäng upp till den yngre Ferrariföraren.

– De kör båda med ett mål i sikte och det är att vinna. De viktiga enligt mig är ändå att det finns både klarhet och rättvisa mellan förare och stallet.

– De presterar båda väldigt bra. Som jag sagt tidigare så är det på många sätt en lyxig situation vi är i nu, avslutar Binotto.