Hoppa till huvudinnehåll

Finland tappade en placering på världsrankningen – kommande kvalmotståndaren på 181:a plats

Teemu Pukki dribblar mellan två rödklädda fotbollsspelare.
Teemu Pukki och Finland är på god väg mot EM men tappade en placering på världsrankningen. Teemu Pukki dribblar mellan två rödklädda fotbollsspelare. Bild: Juha Tamminen Teemu Pukki,fotboll,Finlands herrlandslag i fotboll

Finland rankas på 55:e plats i världen då internationella fotbollsförbundet Fifa i dag publicerade sin senaste lista. I toppen är det oförändrat med Belgien som världsetta och Frankrike som tvåa.

Senast Fifa rankade fotbollslandslagen i världen låg Finland på 54:e plats. Efter listan i september har Markku Kanervas mannar förlorat med 1–4 mot Bosnien-Hercegovina och besegrat Armenien med 3–0 i EM-kvalet.

Trots att Finland tagit ett stort steg mot EM nästa sommar gjorde resultaten att man tappade en placering på världsrankningen. Denna månads placering är ändå den näst bästa under 2019.

I november avslutas EM-kvalet då Finland möter Liechtenstein på hemmaplan och Grekland på bortaplan. En seger mot Liechtenstein tar Finland till ett historiskt EM.

Den kommande kvalmotståndaren Liechtenstein är ingen stor fotbollsnation och ligger långt ner på världsrankningslistan, närmare bestämt på 181:a plats.

Även Grekland ligger bakom Finland

Liechtenstein tog en poäng mot Armenien i oktober och klättrade en placering jämfört med septemberlistan. Grekland klättrade i sin tur två placeringar och ligger nu 58:e plats – strax bakom Finland, Elfenbenskusten och Qatar.

Gruppettan Italien som redan säkrat sin plats i EM nästa sommar ligger kvar på 15:e plats i världen. Bosnien-Hercegovina ligger på 48:e plats medan Armenien rankas som 99:e lag i världen.

I toppen är det oförändrat gällande de fyra bästa lagen. Belgien är världsetta före Frankrike, Brasilien och England.

Bästa nordiska land är Danmark på 14:e plats medan Sverige är 18:e.

Fifas världsrankning oktober 2019:

1. Belgien
2. Frankrike
3. Brasilien
4. England
5. Uruguay +1
6. Portugal -1
7. Kroatien +1
8. Spanien -1
9. Argentina +1
10. Colombia -1
------------------
14. Danmark
18. Sverige
40. Island +1
45. Norge +2
55. Finland -1

Läs också