Hoppa till huvudinnehåll

Jokerit tog tung seger och nollade seriens bästa lag – Saku Mäenalanen gjorde sitt första mål i KHL

Saku Mäenalanen med pucken.
Saku Mäenalanen gjorde mål mot CSKA Moskva. Saku Mäenalanen med pucken. Bild: Toni Hekkala / All Over Press ishockey,Jokerit,Saku Mäenalanen

Det tog tio matcher innan Saku Mäenalanen gjorde sitt första mål för Jokerit. När målet väl kom var det desto viktigare. Han gjorde 1–0 och låg bakom Jokerits seger över topplaget CSKA Moskva.

Saku Mäenalanen var en profilvärvning för Jokerit då hans skrev på för klubben för en månad sedan efter en säsong i Carolina Hurricanes.

Det tog några veckor för yttern att anpassa sig till spelet i KHL men i sin fjärde match öppnade han poängkontot med en assist i matchen mot HK Sotji.

Efter det har det blivit ytterligare tre passningspoäng och i kväll kom till slut det första målet i KHL.

I mitten av den andra perioden i bortamötet med CSKA Moskva fick Mäenalanen en passning av Marko Anttila och prickade in 1–0.

CSKA nollat för första gången

CSKA Moskva är ligans bästa lag och kom till kvällens match med sju raka segrar i bagaget. Men sviter brukar ta slut någon gång och det var precis vad som hände mot Jokerit.

Tidigt i den sista perioden fick Jokerit spela i powerplay och då tryckte Jesse Joensuu in 2–0. Målvakten Janis Kalnins spikade sedan igen kassen och såg till att CSKA blev nollat för första gången den här säsongen.

John Norman fastställde slutresultatet 3–0 i tom bur då sex sekunder återstod av matchen och Jokerit fick en skön revansch för 1–5-förlusten mot CSKA på hemmaplan i slutet av september.

– En topprestation krävdes för seger och vi höll oss till planen. Vi spelade aktivt och forecheckade mycket. Jag gillade hur vi spelade, sade tränaren Lauri Marjamäki i Viasats sändning efter matchen.

Jokerit inledde i kväll en tre matcher lång bortaturné och satte samtidigt punkt för sin förlustsvit.

– Vi ville bli ett vinnande lag igen och det var bra att börja bortaturnén på det här sättet. Vi är väldigt nöjda nu, sade Marjamäki.

Resultat:

CSKA Moskva – Jokerit 0–3 (0–0, 0–1, 0–2)
27.10 0–1 Saku Mäenalanen (Marko Anttila, Mikko Lehtonen)
43.04 0–2 Jesse Joensuu (John Norman, Alex Grant) pp
59.54 0–3 John Norman (Brian O´Neill)

Videokälla: Viasat

Läs också