Hoppa till huvudinnehåll

Lauri Markkanen glödhet i säsongspremiären – tangerade sitt poängrekord

Lauri Markkanen dunkar bollen.
Lauri Markkanen var på hugget mot Charlotte. Lauri Markkanen dunkar bollen. Bild: AOP Lauri Markkanen

Det verkar bli en kul NBA-säsong för finländska basketvänner. Lauri Markkanen satte 35 poäng i Chicago Bulls säsongspremiär och tangerade sitt personliga poängrekord i förlusten mot Charlotte.

Markkanen tog dessutom 17 returer. Han var matchens bästa poängplockare och noterades dessutom för flest returer i matchen som Bulls förlorade 125–126 mot Charlotte Hornets.

– Jag försökte inget extra. Visst är det trevligt att märka att jag kan spela i den här ligan. Nu visade jag vad jag kan göra på planen, säger Markkanen till Yle.

Charlotte ledde matchen med 16 poäng under första halvleken men Bulls kom ikapp och förbi. Under de sista minuterna lyckades Hornets vända kampen till sin fördel.

Lauri Markkanen är den fjärde Bulls-spelaren genom tiderna och den första sen 1995 som gjort minst 35 poäng i säsongens första match. Legendaren Michael Jorden gjorde det fyra gånger och Orlando Woolridge och Guy Rodgers en gång.

– Jag visste inte om det. Låter trevligt men det tröstar föga då vi förlorade, säger Markkanen.

Hoppa över Twitterpostning


Markkanen och Jordan är de enda spelarna i Bulls historia som mer än en gång noterats för minst 35 poäng och 15 returer i en match. Jordan lyckades med bedriften fyra gånger och Markkanen har nu två sådana matcher på sin meritförteckning.

Chicago Bulls vann bara 22 matcher under förra säsongen men laget har förstärkts och förväntningarna är högre i år.

Artikeln uppdaterad klockan 12.15 med Markkanens kommentarer till Yle.

Läs också