Hoppa till huvudinnehåll

KuPS litar på norskt tränarkunnande i fortsättningen – Honkavaaras ersättare heter Arne Erlandsen

KuPS:s nya tränare Arne Erlandsen är ivrig inför sitt nya uppdrag i Kuopio.
Arne Erlanden blir fotbollstränare igen efter en paus på ett drygt år. KuPS:s nya tränare Arne Erlandsen är ivrig inför sitt nya uppdrag i Kuopio. Bild: imago/Digitalsport/ All Over Press fotboll,Kuopion Palloseura,Arne Erlandsen

På lördagen blev KuPS finländska mästare efter en paus på 43 år, på onsdagen blev det officiellt att Jani Honkavaara lämnar laget och i dag presenterade Kuopiolaget Arne Erlandsen som ny chefstränare.

Efter att ha spelat och fungerat som tränare i både Norge och Sverige fortsätter Arne Erlandsens karriär i Finland.

Den 59-åriga norrmannens senaste arbetsplats var Lilleström i den norska ligan. Därifrån fick han sparken sommaren 2018 efter att laget vunnit endast 3 av sina 16 inledande matcher.

Hans främsta meriter som spelare är två norska ligamästerskap med Lilleström och 22 landskamper för Norge.

Efter sin spelarkarriär har den tidigare mittfältaren tränat en handfull norska klubbar samt IFK Göteborg under säsongerna 2005 och 2006. Med ”Blåvitt” vann han SM-silver under sitt första år i klubben.

”Svårt att hitta en inhemsk ersättare”

Arne Erlandsen har skrivit på ett kontrakt av modellen 1+1. Han kommer att assisteras av tidigare RoPS-tränaren Pasi Tuutti.

Enligt Savon Sanomat kommer Keith Armstrong att lämna tränarteamet precis som spelarkoordinatorn Henri Määttä.

Skip Instagram post

I KuPS-lägret var det glada miner efter att det nya tränarparet presenterades.

– Jani Honkavaara lade ribban högt. Vi märkte snabbt att det är svårt att hitta en inhemskt ersättare åt ”Honsu”. Efter många om och men hittade vi ett fungerande tränarpar som kan utveckla vårt spel även i fortsättningen, säger klubbens vd på Kuopiolagets webbplats.

Jani Honkavaara var KuPS-tränare i tre säsonger.

Läs också