Hoppa till huvudinnehåll

Ligakvalet avgörs i Seinäjoki – Bollförbundet skulle ha godkänt planen i Karleby, men KPV sade nej: "Så att ingen kan gnälla i efterhand"

KPV-spelare firar avancemang till ligan 2018.
Hösten 2018 firade KPV seger i ligakvalet i Åbo. Nu hoppas laget på liknande festligheter i Seinäjoki. KPV-spelare firar avancemang till ligan 2018. Bild: Lehtikuva Kokkolan Palloveikot

På söndag står det klart om det är KPV eller TPS som får spela i fotbollsligan säsongen 2020. Nu står det dessutom klart att matchen spelas i Seinäjoki istället för Karleby. TPS var också för en flytt av matchen.

Efter 0-0 i det första mötet i Åbo på torsdagskvällen är allt fortfarande vidöppet med tanke på den sista ligabiljetten. Men någon hemmaplansfavör blir det inte i returmötet för KPV.

Helt enligt klubbens egen vilja.

Bollförbundet meddelade på fredagen att matchen flyttas till Seinäjoki, där den kommer att sparka igång klockan 17 – fyra timmar senare än vad den skulle ha spelats i Karleby.

– Centralplans kondition granskades på fredag förmiddag och konstaterades vara tillräckligt bra, men efter granskningen framförde KPV ett önskemål till Bollförbundet om att flytta matchen till Seinäjoki, skriver förbundet.

KPV:s majoritetsägare Matti Laitinen berättar för Yle att det helt enkelt handlar om spelmässiga skäl.

– Rent ekonomiskt sett är det ju inte logiskt. Men vi gör så här nu så att ingen kan gnälla i efterhand, säger Laitinen.

TPS med på noterna

TPS ska också genast ha gått med på förslaget. Chefstränaren, Karlebybördige Tommi Pikkarainen, sade redan förra veckoslutet att han gärna ser att matchen flyttas till Seinäjoki, även om han senare intygade för Yle Sporten att det inte spelar någon roll var matchen spelas.

Ännu i början av veckan var KPV inställda på att spela matchen i Karleby. Det trots att VPS-lotsen Christian Sund också hörde till dem som kraftigt kritiserade planens skick redan då lagen möttes på lördagen.

Enligt Bollförbundets tävlingschef Pekka Soini är det viktigaste att planen är säker.

– Säkerheten går först, sade Soini tidigare för Yle.

Artikeln uppdaterad med en kommentar från KPV kl. 13.40.