Hoppa till huvudinnehåll

Sport åkte på en ny brakförlust mot HIFK – 80-årsfesten håller på att bli en tragisk historia i Vasa

Vasa Sport-tränaren Ari-Pekka Pajuluoma i båset.
Sports tränare Ari-Pekka Pajuluoma är under viss press efter ännu en förlust. Vasa Sport-tränaren Ari-Pekka Pajuluoma i båset. Bild: Matti Raivio/All Over Press Ari-Pekka Pajuluoma,Vasa Sport

Höstmörkret är kompakt i Vasa. Sport kommer knappt ihåg hur det känns att vinna en match – och efter den nya smällen hemma mot HIFK växer pressen på jubileumsklubben ännu mer.

Sports 80-årsfest håller på att bli en tragisk historia. Nu är en fjärdedel av grundserien spelad och Sport ligger sist i hockeyligan.

Partyt är på väg att dö ut innan det ens har startat – och i kväll sänkte HIFK stämningen rejält.

Lördagskvällen var laddad med prestige – det är det ofta när HIFK är ute på bortaturné – men Vasa-örnarna kraschlandade direkt.

Slappt spel i egen zon flera gånger om öppnade för gästerna. De tog för sig och länsade bordet. Sex olika HIFK-spelare stod för fullträffarna i 8–3-segern.

Hoppa över Twitterpostning

HIFK:s problem i målskyttet är sannerligen ett minne blott. Triumfen på Kopparön betyder att laget snittade sex mål per match den här veckan.

För Sports del ser det riktigt dystert ut. Laget måste omgående lyckas tvärvända kursen om den här vintern inte ska bli riktigt lång och mörk. Laget har vunnit tre matcher hittills och är verkligen i skriande behov av att få med sig många poäng i de tre matcherna som återstår före landslagsuppehållet i början av november.

"Total genomklappning"

Sport är inte det enda laget som har skäl att titta sig i spegeln. TPS, Ässät, Pelicans och KalPa har också all anledning att fundera på vad som händer just nu.

Ässät blev helt förödmjukat i Björneborg. JYP vann med 7–0 och fick Ässäts tränare Ari-Pekka Selin att gå i taket. Det är femte gången för hösten som laget blir nollat på hemmaplan.

– En total genomklappning från vår sida. Man borde be om ursäkt, men det känns som att inte ens det räcker till. Jag är orolig för hur enkelt laget slutade bry sig, säger han enligt STT.

Pelicans åkte för andra dagen i rad på en rejäl förlust. Det blev ”bara” 2–5 mot Ilves, men siffrorna smickrar Lahtislaget.

– Jag tar på mig det här, säger tränaren Ville Nieminen.

I Åbo åkte nästjumbon TPS på en till smäll. SaiPa vände i tredje perioden och vann i en match som väldigt få såg på plats. Den officiella publiksiffran landade på 3912 åskådare, men videor på sociala medier visade att den siffran troligen innehöll rejält med luft.

Hoppa över Twitterpostning

KalPa inkasserade sin femte raka förlust hemma mot Tappara. För andra kvällen i rad var siffrorna riktigt stygga. I fredags blev det 1–7 mot Kärpät och i kväll vann Tappara med 6–2 i Kuopio.

Ishockey, FM-ligan:

HPK–Kärpät 3–4 (2–0, 1–3, 0–1)
Ilves–Pelicans 5–2 (2–0, 1–0, 2–2)
KooKoo–Jukurit 4–1 (0–0, 1–1, 3–0)
Ässät–JYP 0–7 (0–0, 0–4, 0–3)
KalPa–Tappara 2–6 (0–0, 0–0, 2–6)
Sport–HIFK 3–8 (1–3, 1–3, 1–2)
TPS–SaiPa 2–3 (0–0, 2–1, 0–2)

Läs också