Hoppa till huvudinnehåll

Emil Lindholm trettonde i katalanska VM-rallyt – Ingåbon kom på andra plats i sin tävlingsklass

En rallybil susar fram på en asfalterad väg.
Publiken njuter av solen och Emil Lindholms framfart. En rallybil susar fram på en asfalterad väg. Bild: Timo Anis bilsport,rally,motorsport,Ingå,Västnyland,Emil Lindholm,Rally-VM,Katalonien,Spanien,VM-rallyt i Katalonien

Ingåbon Emil Lindholm med Mikael Korhonen som kartläsare debuterade med framgång i det katalanska VM-rallyt. Lindholm kom i mål på 13:e plats i den allmänna klassen då rallyt avslutades på söndag eftermiddag.

Ekipaget Lindholm - Korhonen förlorade en minut och 40 sekunder till vinnaren i klassen WRC2. Eric Camilli - Benjamin Veillas från Frankrike vann den klassen.

Emil Lindholm står bredvid sin rallybil.
Emil Lindholm körde övertygande i katalanska VM-rallyt. Emil Lindholm står bredvid sin rallybil. Bild: Timo Anis bilsport,rally,motorsport,Ingå,Västnyland,Emil Lindholm,Rally-VM,Katalonien,Spanien,VM-rallyt i Katalonien

Lindholm som representerar GRX-teamet körde nu sitt första VM-rally på asfalt. Andra platsen i WRC2-klassen tangerar Lindholms bästa VM-placering någonsin.

Takten i rallyt var uppåtgående för Lindholm hela tiden. Volkswagen-föraren hade lätt att le efter målgången.

– Vi stod för en jämn och bra prestation i det här rallyt. Allting gick enligt planerna från början till slut. Det här var ett fint sätt att avsluta säsongen, säger Lindholm.

Körde utan att ta risker

Han säger att han stundtals körde utan att ta några risker.

– I dag valde jag att ta det lugnt i alla kurvor där det fanns sand på asfalten. Där det fanns mycket grus på vägen bromsade jag in i god tid.

– Bilen var snabb och fungerade perfekt hela veckoslutet.

En rallybil svänger i en kurva.
Emil Lindholm trivs i rallytävlingar som körs på asfalt. En rallybil svänger i en kurva. Bild: Timo Anis bilsport,rally,motorsport,Ingå,Västnyland,Emil Lindholm,Rally-VM,Katalonien,Spanien,VM-rallyt i Katalonien

Lindholm trivs i rallytävlingar som körs på asfalt. På det sättet är han en ovanlig finländsk rallyförare.

– Här i Spanien är vägarna i gott skick. Det här var en fin upplevelse, summerar Lindholm.

Sista rallyt för säsongen

VM-rallyt i Katalonien var det sista rallyt den här säsongen för ekipaget Lindholm-Korhonen.

- Vi planerar redan nästa säsong. För tillfället ser vi vilka serier och vilka enskilda rallytävlingar vi kan delta i, säger Lindholm.

WRC2-klassens inofficiella resultat:
1. Eric Camilli – Benjamin Veillas (FRA) Citroën 3:16:26,8
2. Emil Lindholm – Mikael Korhonen (FIN) Volkswagen + 1:40,7
3. Kajetan Kajetanowicz – Maciej Szczepaniak (POL) Volkswagen + 1.56,5

Thierry Neville från Belgien vann den allmänna klassen i det katalanska VM-rallyt före esten Ott Tänak. Esten säkrade sin VM-titeln före sista VM-deltävlingen som körs i Australien i mitten av november.

Slutresultaten finns på internationella rallyförbundets webbplats.

Läs också