Hoppa till huvudinnehåll

Lättad Lindgren efter vändningen i VM-kvalet: ”Det blev lite Harlem Globetrotters i andra halvlek”

Finlands herrlandslag i handboll mot Cypern.
Finlands handbollsherrar tog sin första seger i VM-kvalet. Finlands herrlandslag i handboll mot Cypern. Bild: Yle/Kristian Karlsson Finlands herrlandslag i handboll,handboll

Förbundskaptenen Ola Lindgren är nöjd med hur landslaget svarade efter den tama starten och hur väl omställningsspelet bet mot Cypern. "Allt annat än en seger i dag skulle ha varit ett misslyckande", säger han efter segern i VM-kvalet.

Ny kvalmatch – och samma, knackiga inledning. För andra gången inom loppet av några dagar startade Finlands handbollslandslag trögt i VM-kvalet.

Cypern tog för sig i Riihimäki och fick matchbilden dit man ville. Sedan vände Finland och det gör förbundskaptenen Ola Lindgren nöjd.

– Vi ställde till det för oss. Vi blev otåliga defensivt och hittade inte rätt i positionerna. De fick lägen väl enkelt. Starterna i matcherna är viktiga och vi måste lära oss till nästa match, säger Lindgren till Yle Sporten.

– Vi jobbade oss in i matchen, sprang mycket och det fick vi också betalt för. Vi gjorde många enkla kontringsmål.

Bara seger som var godkänt

Finland vann med klara 30–20 och tog sin första seger med Ola Lindgren på tränarbänken. När Finland hade avgjort matchen i andra halvlek blev det till och med lite väl lekfullt på planen.

Hemmaspelarna försökte briljera och körde bland annat flera ”japanare”.

– Det blev lite Harlem Globetrotters i andra halvlek. Spelarna vill bjuda publiken på lite show och det kan jag köpa. Men när det väger i en match så måste vi ha en högre avslutningsprocent, säger Lindgren.

VM-kvalet inleddes med en förlust i Israel. Nu tog Finland sin första seger i en tävlingsmatch sedan januari 2018.

– Vi var medvetna om att allt annat än en seger i dag skulle ha varit ett misslyckande. Det gäller att klara av favoritrollen. Vi misslyckades med i starten, men efter det är jag nöjd med hur vi gör det.

Vad vill du framför allt lyfta fram efter den här segern?

– Vi stressade inte. Vi försökte vara metodiska och jobba på i sextio minuter. Det positivaste är vårt omställningsspel. Vi har jobbat mycket på det under veckan och gör arton mål. Det är bra betalt.