Hoppa till huvudinnehåll

Blytungt besked för Stanley Cup-mästaren: Ryske stjärnan Tarasenko blir borta många månader

Vladimir Tarasenko.
Vladimir Tarasenko blir borta länge. Vladimir Tarasenko. Bild: All Over Press Vladimir Tarasenko

Stanley Cup-vinnaren St. Louis Blues har åkt på ett tungt bakslag. Vladimir Tarasenkos axel har gått sönder och den första prognosen är dyster.

Vladimir Tarasenko var en bärande kraft i det St. Louis Blues som skrällde och tog hem klubbens första Stanley Cup-titel genom tiderna under förra säsongen.

Nu har den ryske anfallsstjärnan fått ett blytungt besked. I fredagens match mot Los Angeles Kings tvingades Tarasenko utgå i den första perioden.

På måndagen meddelade klubben på sin webbplats att han blir borta en lång tid. Han ska operera sin vänstra axel och en första prognos pekar mot att Tarasenko inte kan spela på ett halvår.

Ryssen hann göra tre mål och sju assist på de tio första matcherna i grundserien.

Tarasenko har inte uttalat sig efter skadan. Klubbens general manager Doug Armstrong kommer att ge mer information på tisdag.

En positivare rapport från NHL:s sjukstuga kommer för Pittsburgh Penguins. Den ryske centern Jevgenij Malkin skadade sig för tre veckor sedan, men uppges ha tränat på is igen på måndagen.

Malkin ska ha haft på sig en röd ”non contact”-tröja. Efter matchen där han skadade sig sade Pittsburghs tränare att Malkin skulle bli borta ett tag.