Hoppa till huvudinnehåll

Hamiltons taktik när han ska säkra F1-titeln: Hålla sig en bit från aggressive Max Verstappen

Lewis Hamilton firar.
Lewis Hamilton tog sin tionde seger för säsongen i söndags. Lewis Hamilton firar. Bild: /All Over Press Lewis Hamilton

På söndag kan Lewis Hamilton säkra en till VM-titel i formel 1. Britten har redan en del av mästartaktiken klar: Undvik Max Verstappen så gott det går.

Lewis Hamilton hade chansen att bli världsmästare i formel 1 för sjätte gången i karriären i söndagens lopp i Mexiko. Britten vann sin tionde tävling för året, men Valtteri Bottas blev trea och såg till att Hamilton får vänta med att fira i några dagar till.

När F1-cirkusen landar i USA den här veckan talar ändå allt för att Hamilton ska gå upp som alla tiders tvåa i titelstatistiken. På vägen mot att ta det sista steget och säkra VM-titeln har han en klar taktisk plan.

Det gäller att hålla sig en bit från Max Verstappen.

– Varje förare skiljer sig åt en aning. Man har erfarenhet av att köra mot olika typer av förare och vissa ger man lite extra utrymme. Det är väldigt sannolikt att man stöter ihop med Max om man inte ger honom plats, säger Hamilton enligt nyhetsbyrån AFP.

Vettel: Det är sant

Verstappens rykte är att han har en väldigt aggressiv körstil. I söndagens tävling lyckades Hamilton med nöd och näppe undvika en kollision med nederländaren.

– Han är som en magnet i de där situationerna. Jag var tvungen att försöka undvika att kollidera med honom, säger Hamilton.

Ferraris Sebastian Vettel:

– Jag kan bara kopiera och klistra in. Det är sant.