Hoppa till huvudinnehåll

HJK ser ut att storstäda efter fiaskot – presenterade Lingman, uppges vara nära guldhjältar från KuPS

KuPS-spelarna Lucas Rangel och Luis Carlos Murillo.
KuPS-spelarna Lucas Rangel och Luis Carlos Murillo hörde till grundbultarna i guldlaget, KuPS-spelarna Lucas Rangel och Luis Carlos Murillo. Bild: Lehtikuva Kuopion Palloseura,Luis Carlos Murillo

Slutpunkt för fiaskosäsongen i söndags. Början på storstädningen på måndag? HJK bekräftar värvningarna av Lucas Lingman och Antonio Reguero – och ser ut att håva in två av guldmakarna i KuPS.

Vinn ligan och cupen, gruppspel i Europaspelet.

I januari spikade HJK sin målsättning inför fotbollssäsongen 2019. Drygt tio månader senare står klubben i skamvrån.

I söndags tog den bedrövliga säsongen slut i spelet om den sista Europa League-kvalplatsen till nästa säsong. IFK Mariehamn vann i Helsingfors och såg till att HJK missar spel i Europa för första gången på elva år.

2019 var HJK:s sämsta säsong på över ett decennium. Nu förväntar sig de flesta en storstädning i spelartruppen.

Ferhan Hasani blev den första nya pusselbiten när hans kontrakt presenterades för ett par veckor sedan. På måndagen bekräftade HJK också att Lucas Lingman återvänder till klubben.

Sebastian Dahlström och Lucas Lingman.
Sebastian Dahlström och Lucas Lingman i en närkamp under säsongen. Sebastian Dahlström och Lucas Lingman. Bild: Matti Raivio/All Over Press Lucas Lingman,HJK,Sebastian Dahlström

Lingman har spelat i RoPS de två senaste säsongerna. Nu har 21-åringen skrivit på ett kontrakt på 2+1 år med HJK.

– Jag hade andra bra erbjudanden på bordet, men mitt val var enkelt. Det känns kul att återvända, säger Lingman på HJK:s webbplats.

Dessutom har RoPS spanske målvakt Antonio Reguero Chapinal skrivit på för "Klubi". 37-åringen Reguero spelade för Rovaniemiklubben i tre säsonger.

Har redan tagit farväl

Enligt vad Savon Sanomat erfar är HJK också på väg att plocka russinen ur kakan i mästarlaget KuPS. Tidningen skriver att HJK har Luis Carlos Murillo och Tuco på gaffeln.

Murillo var lysande i KuPS-försvaret under guldsäsongen, men satt med ett utgående kontrakt. Enligt Savon Sanomat ville KuPS behålla colombianen, men HJK ska ha erbjudit Murillo ett lukrativt avtal.

På måndagen tog Murillo också farväl av KuPS på klubbens Facebooksida. Han tackar hela klubben och lagets supportrar.

”Jag känner mig sorgsen över att skriva det här avskedsbrevet. Jag hade två otroligt fina år i Kuopio och nu känns det rätt att flytta vidare mot nya utmaningar. Ni finns alltid i mitt hjärta”, skriver Murillo.

Tuco har en gång tidigare skrivit på för HJK. I januari 2018 flyttade han från Ilves till HJK, men han flyttade sedan till en qatarisk klubb.

Tuco kom till KuPS i juli och hade ett avtal som sträckte sig över den gångna säsongen.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport