Hoppa till huvudinnehåll

Snart är det dags för BUU-turné 2019!

Buu-klubbsledaren Staffan Gräsbeck delar ut kalendrar på Buu-turnén.
Buu-klubbsledaren Staffan Gräsbeck delar ut kalendrar på BUU-turnén 2018. Buu-klubbsledaren Staffan Gräsbeck delar ut kalendrar på Buu-turnén. Bild: YLE/ Maria Helsing Buu-klubben,staffan gräsbeck

BUU-klubbens programledare åker på BUU-turné den 20-30 november. Under två av årets mörkaste veckor vill BUU-klubben sprida ljus, skratt och glädje för tusentals barn runt om i Svenskfinland.

Det blir BUU-show med sång, skoj och improvisation tillsammans med barnen. Dessutom får alla barn BUU-klubbens och Luckans gemensamma julkalender.

Den 20 november drar vi igång showen!

Tidtabell för BUU-turnén 2019
DatumOrtTidAdress
20.11Korsnäskl 10Kottebo daghem, Lillmaarsvägen 22
Närpeskl 14Skogsdungens daghem, Norrtåget 1, Kalax
Kristinestadkl 17.30Kristiinan seudun koulu , festsalen, Stationsgatan 4-6
21.11Maxmokl 10Maxmo Kyrkoby skola, Tottesund 364
Vöråkl 14Tegengrenskolan, gymnastiksalen, Härmävägen 3
Nykarlebykl 17.30Zachariasskolans festsal, Västanlid 1
22.11Jakobstadkl 10Lagmans skolas gymnastiksal, Lagmansgatan 2
Kronobykl 13Centralskolan, Kronobyvägen 4
Karlebykl 17.30Kyrkbackens skola (Snellmansalen), Vingesgatan 18
23.11 BUU-dag i Vasakl 10-14Vasa övningsskola, Kyrkoesplanaden 11-13
27.11Tammerforskl 11Tammerfors svenska skola, Koulukatu 14
Björneborgkl 15Björneborgs svenska samskola, Otavankatu 16
28.11Åbokl 9.30 och 10.30Åbo svenska teater, Auragatan 10
förhandsanmälning till Maria Olin 045-650 4608
maria.olin@abosvenskateater.fi
Ekenäskl 15 och 17.30Sigurd Snåresalen, Raseborgsvägen 8-10
29.11Sibbokl 9.30Topeliussalen i Nickby, Norra Skolvägen 2
Borgåkl 14 och 17.30Kulturhuset Grand, Biskopsgatan 28. OBS! Vi filmar showen i Borgå.
30.11BUU-dag i Helsingforskl 10-16Arcada, Jan-Magnus Janssons plats 1

I år är det BUU-klubbens programledare Lisa Gerkman, Staffan Gräsbeck och Malin Olkkola som åker ut på turné.

Med sig har de också BUU-klubbens allra nyaste programledare Emil Jokipalo, som får inleda sin tid på BUU-klubben på det roligaste tänkbara sättet; genom att delta i årets turné och i julkalenderramen.

Jonathan “Jontti” Granbacka kommer i år inte att vara med på turnén eller BUU-dagarna, för han är ledig i november. Jontti är tillbaka i BUU-klubben efter jul!

Turnén inleds i Österbotten med shower på tio olika orter. Därefter fortsätter det glada gänget med besök i Tammerfors, Björneborg, Åbo, västra Nyland och östra Nyland.

Det blir väldigt många givande möten med ivriga BUU-klubbisar som väntar på att få träffa sina idoler.

Många små barn i publiken på BUU-turnén
Det är ofta hundratals förväntansfulla barn som möter BUU-klubbens programledare. Många små barn i publiken på BUU-turnén Bild: Yle / Ann-Catrin Rosenberg Buu-klubben,buu-turné 2016

Både Lisa, Malin och Staffan har varit med förr. De vet att det innebär många tidiga väckningar, många timmar i bil och många kilometer på väg, men det är värt besväret.

För det mesta jobbar vi i studion, och måste föreställa oss barnen där bakom kameran. Vi tänker alltid på hur barnen uppfattar det vi gör, men det är svårt att vara helt säkert vad som går rätt och vad som fungerar bäst.

När vi är på turné och drar en show för och med hundratals barn är det en direkt kontakt. Då får vi omedelbar feedback och kan både se och höra vad som går hem hos BUU-klubbisarna.

När det fungerar som bäst blir vi påminda om att det vi gör är viktigt. Barnens spontana glädje och smittsamma energi är den bästa tänkbara feedbacken för oss!

Många små barn i publiken på BUU-turnén
BUU-showen engagerar barnen. Många små barn i publiken på BUU-turnén Bild: Yle / Ann-Catrin Rosenberg Buu-klubben,BUU-show

Hösten är en bråd tid på BUU-klubben. Årets alla program ska vara bandade innan turnén kör igång.

De två första novemberveckorna spelas årets julkalenderram in med programledarna. Sedan blir det turné, shower och två BUU-dagar, en i Vasa och en i Helsingfors.

Korsnäs, Närpes, Kristinestad, Maxmo, Vörå, Nykarleby, Jakobstad, Kronoby, Karleby, Vasa, Tammerfors, Björneborg, Åbo, Ekenäs, Sibbo, Borgå, Helsingfors....17 orter detta år.

BUU-klubben skulle gärna besöka varje ort i Svenskfinland, men det går tyvärr inte. För dem som känner sig besvik över att de inte får träffa sina idoler i år kan vi trösta er med att vi varje år byter några orter.

Och BUU-dagar hålls både i Vasa och i Helsingfors. Dit lönar det sig att åka också om man bor längre bort, för BUU-dagarna bjuder på roligt program för hela familjen!

Barn

Till Buu-klubben
Till Hajbo
Till MGP