Hoppa till huvudinnehåll

12 migranter hittades vid liv i en kyllastbil i Belgien

Till höger en polis. I bakgrunden ett blåvitt tält och bakom det en röd lastbil.
Förra veckan hittades 39 personer döda i en lastbil i brittiska Essex, i närheten av London. Till höger en polis. I bakgrunden ett blåvitt tält och bakom det en röd lastbil. Bild: All Over Press Storbritannien,människosmuggling

Tolv migranter från Mellanöstern och Afrika har påträffats i en lastbil i norra Belgien. Fallet kommer bara en vecka efter att 39 personer hittades döda i en långtradare i Storbritannien.

De tolv migranterna härstammar från Syrien och Sudan. De befann sig i kylrummet i en långtradare då polisen hittade dem.

Lastbilens förare hade själv larmat polisen då fordonet befann sig på en rastplats bredvid en motorväg i norra Belgien. Lastbilen fraktade egentligen frukt och grönsaker.

Den belgiska polisen omhändertog migranterna och förde dem till immigrationsmyndigheten i staden Antwerpen.

Så sent som i förra veckan påträffades 39 människor döda i närheten av London i en långtradares kylrum. Den långtradaren hade åkt till Storbritannien via den belgiska hamnstaden Zeebrugge.

Belgiska myndigheter står under en allt större press ifråga om deras arbete mot människosmuggling, och samarbetar för tillfället med brittiska myndigheter.

Källa: Reuters