Hoppa till huvudinnehåll

Leo Komarovs comeback dröjer: ”Har gått långsammare än vi trodde”

Leo Komarov böjer sig ner
Leo Komarov har missat fyra matcher på grund av sjukdom. Leo Komarov böjer sig ner Bild: David Hahn/Icon Sportswire ishockey,Leo Komarov,NHL

Leo Komarovs sjukfrånvaro fortsätter. Enligt Islanders tränare Barry Trotz missar Komarov även de två kommande matcherna i helgen. Klubben har också valt att lyfta upp Otto Koivula från AHL.

Leo Komarov har inte funnits med i New York Islanders trupp sedan 3–1-segern mot Winnipeg för två veckor sedan. Komarov har varit sjuk och missat fyra matcher.

Som det ser ut nu kommer sjukfrånvaron att fortsätta. Islanders tränare Barry Trotz räknar inte med Komarov på isen under de närmaste dagarna.

– Det har gått mycket långsammare än vi trodde. Förhoppningsvis får vi tillbaka Leo ganska snart men det ser inte ut som att det kommer att ske denna helg, säger Trotz på klubbens webbplats.

Det betyder att Komarov också kommer att missa matcherna mot Tampa Bay Lightning och Buffalo Sabres på fredag respektive lördag.

Leo Komarov spelade i Islanders sju första matcher och noterades då för 0+3=3 poäng.

Jordan Eberle har också missat de senaste matcherna på grund av skada och det är fortfarande oklart när han kan vara tillbaka.

Islanders har även Matt Martin och Tom Kühnhackl på skadelistan. För att få in lite friska ben har valt att kalla upp Otto Koivula från AHL-klubben Bridgeport Sound Tigers.

– Jag vill visa vad jag kan och att jag är redo for NHL, säger Koivula som plockat två passningspoäng på sex matcher i AHL den här säsongen.

Läs också