Hoppa till huvudinnehåll

ParSports ishockeyjuniorer vann tävling med tokig video om spelresor

Skärmdump av ParSports video på Youtube, med två juniorer som sitter i skopan på en traktor.
Det är tufft för Pargas- och Nagubor att ta sig till bortamatcher. Skärmdump av ParSports video på Youtube, med två juniorer som sitter i skopan på en traktor. Bild: Skärmdump från Youtube Pargas,minor ice hockey,parsport

ParSports F-juniorer har vunnit 2 000 euro i Mekonomens tävling "Harrastetuki".

Tävlingen gick ut på att presentera sitt lag och berätta varför man är i behov av understöd, och ishockeyjuniorerna från Pargas vann pris för den bästa ansökan.

- Först hade vi tänkt skriva en ansökan, men alla kan ju skriva. Så kom vi på att göra någonting som sticker ut lite, en video som har med skärgård, strul med bilar och svårigheter att ta sig till en bortamatch, berättar lagledaren Nisse Venho.

I ParSports F-juniorer spelar över 40 flickor och pojkar från Pargas. En del av dem reser på träningar och matcher så långt som från Nagu, så för ungdomarna var det inga problem att hitta på olika svåra sätt att ta sig fram.

Till matchen med rullskridskor och sparkstötting

Någon kommer till bortamatchen på rullskridskor, en annan med traktor, någon med motorbåt som får motorstopp, någon åker pappatunturi. Och samtidigt visas vackra vyer från Pargas och skärgården.

- Vi tog inte ens med alla idéer. Vi hade till och med skördetröskor och hydrokoptrar, men vi hann inte med allt. Och videon blev ju över tre minuter redan, säger Venho.

En ensam sparkstötting på isen
En sparkstötting är praktisk, om det finns is. En ensam sparkstötting på isen Bild: Yle/Linus Hoffman sparkstöttingar,skridskoåkning,is

Ungdomarna själva tyckte bäst om den spelare som försöker komma till matchen med sin sparkstötting, mitt i sommaren.

- Och lagledarna har de skrattat åt också, då de kommer åkande på en Segway.

Vinstpengarna till en spelresa längre bort

Venho erkänner att det egentligen inte är så här svårt att ta sig till matcher, för föräldrarna ställer nog upp hela tiden.

Vinstpengarna kommer därför att användas till en gemensam spelresa lite längre bort. Istället för en avslutningsturnering i Tarvasjoki eller Salo finns det nu planer på en turnering på Åland.

ParSports juniorer tränar, Pargas ishall, november 2015.
Arkivbild. ParSports juniorer tränar i Pargas ishall. ParSports juniorer tränar, Pargas ishall, november 2015. Bild: Yle/Janne Isaksson pargas ishall

Och ni vågar planera en resa till Åland trots alla reseproblem ni hade i videon?

- Jo, det brukar nog hända när jag är med. Jag är lite känd för det. Men vi brukar nog klara oss, skrattar Venho.

Två pris delades ut

Tävlingen "Harrastetuki" gick ut på att juniorlag skulle berätta varför de behövde och ville ha ett bidrag.

Under en vecka kunde man på nätet rösta på det lag som man ansåg var mest värt ett understöd. Den omröstningen vanns knappt av Les Miracles, ett Joensuulag som sysslar med synkroniserad formationsåkning. Vinstsumman var 2 000 euro.

Dessutom gav tävlingsjuryn ett lika stort pris på 2 000 euro för den bästa presentationen, och det priset gick till ParSports F-juniorer.

Åbo Underrättelser var först med att berätta om ParSports ishockeyjuniorers pris.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland